Steenbergs Diktee meej Kwis: strijd om de ‘Pieperbokalen’

STEENBERGEN – Zondag 19 februari gaat organiseert het ‘Nuuwe Genootschap’ voor de zevende maal in successie het ‘Steenbergs Diktee meej Kwis’. Daarbij zijn alle belangstellenden van harte welkom.

“Het Nuuwe Genootschap” volgde in 2011 het eerste Genootschap op, dat het Steenbergse Diktee in Strienestad introduceerde. Na 11 succesvolle edities vonden de initiatiefnemers het wel welletjes en het magische carnavalsgetal werd aangegrepen om passend af te zwaaien. Het gevolg was de oprichting van het ‘Nuuwe Genootschap’, die deze traditie te mooi vond om hem te laten eindigen.

Vertaaloefening
Het genootschap wordt nu gevormd door Ineke van Middendorp, Bernt Vroon, René Baarendse en Adrie Snepvangers. Woordvoerster Ineke houdt de meeste zaken die zullen passeren nog graag geheim. Een tipje van de sluier wil ze tegenover Steenbergse Courant en KijkopSteenbergen.nl wel oplichten: “We hebben twee speciale Pieperbokalen die zijn geschonken door boer Jan vd Berg. De quiz heeft vragen over Steenbergse zaken. En over insignes en liedjes. Er is dit jaar ook een vertaaloefening: van het ABN naar het Steenbergs.

Het Steenbergs Diktee wordt gehouden na de optocht in het Strienedurpke. De bezoekers worden op 19 februari rond de klok van 16.00 uur verwacht in zaal De Joosse aan de Kaaistraat.