Steenbergs Bierfestival krijgt volgend jaar een vervolg

STEENBERGEN – “We zijn dik tevreden. En de bezoekers waren enthousiast. Wat ons betreft krijgt het Eerste Steenbergs Bierfestival een vervolg. Over het tijdstip gaan we nog nadenken. We hebben nog een evaluatie en bekijken dan hoe het vervolg zal zijn”, vertelt Martijn Hagens van SportparkUitje.nl. Hij organiseerde het festival samen met René de Koning en Harry de Vos.

Zaterdagmiddag en -avond kwamen zo’n 400 bezoekers naar het festival bij De Keuning dat dit jaar voor de eerste keer werd gehouden. “We telden ruim 300 bierproevers en een honderdtal bezoekers die de voorkeur gaven aan wijn of iets fris. Het was dus lekker druk en we kunnen het evenement zeker geslaagd noemen”, aldus Martijn Hagens.

De brouwers die hun bieren tijdens het festival lieten proeven waren: Gebroeders Roodbaard en Witkruis uit Steenbergen, Arnulfus en Brouwerij Laveloos uit Roosendaal, Hilldevils uit Wouwse Plantage en ’t Meuleneind uit Westkapelle. Tijdens het festival kon ook nog een bijzonder gelegenheidsbiertje worden gedronken dat plezierbrouwer Kees Theunis speciaal voor het festival had gebrouwen. De opbrengst van dit biertje werd bestemd voor Kunst- en Cultuurplatform Steenbergen. Het platform verzorgde zaterdag tijdens het festival de mini expositie die informatie gaf over de historie van de brouwerijen in Steenbergen.

Gelukje bij een ‘ongeluk’

Hoewel er van diverse kanten stevig was gemopperd op de gemeentelijke eis dat er buiten het terrein van De Keuning geen bier mocht worden geschonken in glas, maar dat dit ingeval van een straatfestijn in plastic diende te gebeuren, bleek die eis voor een gelukje bij een ongeluk te zorgen. De organisatie besloot om het festival binnen de eigen terreingrenzen te houden en dat pakte wonderwel goed uit. Het evenement kreeg een veel intiemer karakter en – zeker niet onbelangrijk – de bezoekers werden goed beschermd tegen de bijdragen van Pluvius. De regenachtige dag gooide daardoor geen roet in het eten. Het werd een gezellig samenzijn, muzikaal opgeluisterd door The Lemmon Brass band, de K-street jazzband en de Primurkus.

tekst en foto's: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl