Steenbergenaar voert actie voor KWF kankerbestrijding: Open en eerlijk webblog begeleidt persoonlijke actie

STEENBERGEN – Het zal je maar treffen. Dat waar menigeen – soms diep – in het hart bang voor is. Iets wat je maar graag ver weg stopt in je gedachten. Tot dat . . . Steenbergenaar Wim Boessenkool werd getroffen. Als verpleegkundige op de ambulance wist hij als geen ander wat het kan betekenen. Naar de huisarts voor iets anders, onderzoekje en dan een uitslag die het leven finaal op zijn kop zet.

Bij Wim Boessenkool werd eind 2018 uitgezaaide prostaatkanker geconstateerd. Een mokerslag die hij samen met echtgenote Janneke – eveneens verpleegkundige – en hun twee kinderen Joost en Femke moest incasseren.

Ze vinden de kracht om positief de strijd aan te gaan. En Wim besluit dat hij zich wil inzetten voor de KWF kankerbestrijding. Dat kan door een persoonlijke actie te starten. Hij schrijft nu een blog op de site van het KWF en hoopt dat familieleden, vrienden, kennissen en nu ook lezers van Steenbergse Courant en KijkopSteenbergen.nl zijn actie voor het KWF willen steunen met een donatie.

Eerlijk, open en positief

Die steun krijgt hij – mede door zijn open, positieve en eerlijke beschrijving van wat hij ervaarde en meemaakt. Een beschrijving die raakt.
En ook aanspreekt, getuige het reeds opgehaalde bedrag van 3.911,00 euro. Daarmee overtreft Wim Boessenkool zijn streefbedrag dat hij op 1000 euro had gesteld. Maar nog belangrijker: daarmee wordt het KWF fonds dat kanker bestrijdt gesteund.
Daarom de vraag van Wim aan alle lezers van Steenbergse Courant en KijkopSteenbergen.nl. Om zijn blog te lezen en vooral ook om een donatie te doen via zijn actie. Dat kan eenvoudig via: https://acties.kwf.nl/fundraisers/wimboessenkool/walk-of-life

Foto’s: Wim Boessenkool is naast verpleegkundige bij de ambulance dienst ook een fanatiek spinning instructeur bij Feel Good Club Dinami.

Door: Peter Vermeulen