Steenbergenaar Rob Sloekers geridderd

STEENBERGEN – “Wat ben ik hier mooi ingetuind.” Het waren de eerste woorden die Steenbergenaar Rob Sloekers (51) vanmiddag uit kon brengen nadat hij bij binnenkomst in de raadzaal van het gemeentehuis met stomheid was geslagen. De ruimte bleek namelijk gevuld met familie, vrienden en collega’s van Sloekers. Zij hadden zich daar verzameld om getuige te zijn van zijn benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau met zwaarden. Dit laatste vanwege zijn militaire functie.

Ritmeester Sloekers was onder semi-valse voorwendselen naar het gemeentehuis gelokt. Hij zou daar een voorbespreking hebben over de viering van de lokale Veteranendag in 2022. Dat deel van het verhaal was overigens wel waar. Deel twee waarin hij was gevraagd om aan te sluiten bij een vervolgbespreking met een aantal hoger geplaatste militairen bleek een leugen om bestwil. Het mes van deze smoes sneed overigens aan twee kanten. Het was voor hem namelijk reden om in uniform naar het gemeentehuis te gaan waardoor hij in ieder gekleed was voor de gelegenheid.

Opspelden

Het was aan burgemeester Ruud van den Belt om de vele redenen waarom het de Koning had behaagd Sloekers tot ridder te benoemen, uiteen te zetten. Het daadwerkelijk opspelden van de bijbehorende decoraties was echter voorbehouden aan Sloekers’ echtgenote Astrid onder toeziend oog van zoons Wouter en Jochem.

Cruciale rol

Sloekers staat te boek als een toonaangevende muzikale duizendpoot. Hij is als projectmanager werkzaam voor de Staf Militaire Muziek. Vanuit die hoedanigheid vervult hij, als producent en muziek/beeldregisseur, onder meer een cruciale rol in de organisatie van de Nederlandse Veteranendag, galaconcerten (met bekende artiesten) voor verschillende goede doelen zoals de Stichting Hulphond, en (herdenkings)concerten voor o.a. de NAVO, het Nationaal Comité Herdenking Capitulaties 1945 (Wageningen45) en voor de slachtoffers en nabestaanden van de Herculesramp.

Daarnaast is hij momenteel dirigent bij Harmonie Nederland en Oranje in Rucphen, fanfareorkest Concordia in Krimpen aan den IJssel en bij de concertharmonie van Muziekvereniging Roosendaal, waarvoor hij zich bovendien nadrukkelijk inzette ten bate van het openluchtspektakel “KIJK ons… Roosendaal, het verhaal van Sara” bij de viering van 750 jaar Roosendaal in 2018.

Verder is hij ook nog actief voor het Prins Claus Conservatorium.

In de Steenbergse Courant van aanstaande vrijdag 17 december leest u meer.

Beelden bij dit artikel