Afbeelding
zaterdag 16 maart 2019, 16:00

Steenbergen zet goede reeks voort via overwinning op Clinge

En weer kon Steenbergen na 2 keer 45 minuten ‘stormachtig’ voetbal 3 punten bij laten schrijven op de ranglijst. Deze keer was het Zeeuws Vlaamse Clinge afgelopen zondag het slachtoffer van de Steenbergse dadendrang, want zo kunnen we het inmiddels wel een beetje gaan noemen. Door de heftige wind was het letterlijk ook een stormachtige wedstrijd.

Steenbergen kwam al in de 8e minuut op voorsprong door een doelpunt van Remco van de Riet op aangeven van Stijn Heideman. Van de Riet tekende ook voor het tweede doelpunt. Hij kopte een voorzet van Stijn Baarendse in.In de 2e helft was het windvoordeel dus voor Steenbergen maar echt beter ging Steenbergen daar niet van voetballen. Er werd teveel balverlies geleden waardoor veel aanvallen op niets uitliepen. Toch kwam in de 52e minuut de 0-3 op het scorebord. Wouter Merkx zag zijn schot via een Clingespeler achter de doellijn belanden..In de 75e minuut werd het toch nog 1-3 doordat de Steenbergse defensie niet voldoende ingreep bij een aanval van de thuisploeg.Toch kwamen de blauw witten in het laatste kwartier niet meer echt in gevaar. Steenbergen zag 5 minuten voor tijd nog een treffer van Stijn Heideman afgekeurd worden wegens buitenspel.

Zondag thuis

Zondag wacht de thuiswedstrijd tegen Moc’17 uit Bergen op Zoom waarvan enkele maanden geleden in Bergen op Zoom met maar liefst 2-6 werd gewonnen. De Bergenaren, die momenteel net als Steenbergen ook in een goede periode zitten, zullen ongetwijfeld naar Steenbergen komen om een sportieve revanche te nemen. De Blauwwitten zijn dus gewaarschuwd.

Uitslagen

Uitslagen senioren van zaterdag 9 en zondag 10 maart: Prinsenland 4 zaterdag - Steenbergen 2 zaterdag: 0-1; Steenbergen 3 zaterdag - Halsteren 7 zaterdag: 2-2; Clinge 1 - Steenbergen 1: 1-3; Steenbergen 2 - Terheijden 2: 1-0; Steenbergen 3 - Devo 2: 4-1; Sc Gastel dames - Steenbergen dames: 1-4.

Programma Senioren

Programma senioren voor zaterdag 16 maart: Steenbergen 2 zaterdag - Cluzona 2 zaterdag, aanvang 15.00 uur; Vrederust 2 zaterdag - Steenbergen 3 zaterdag, aanvang 12.00 uur.

Programma senioren voor zondag 17 maart: Steenbergen 1 – Moc’17 1, aanvang 14.30 uur; Groen Wit 2 - Steenbergen 2, aanvang 11.30 uur; B.S.C. 3 - Steenbergen 3, aanvang 10.00 uur; Steenbergen dames - Noordhoek dames, aanvang 11.30 uur.