Steenbergen wint laatste kompetitiewedstrijd van seizoen 2017/2018

Steenbergen – Groen Wit 5-1

STEENBERGEN – Nadat de blauw witten vorige week, ondanks verlies tegen kampioen Hoeven , duidelijkheid hadden gekregen over definitief behoud van de 3e klas, troffen de Steenbergse spelers afgelopen zondag in de allerlaatste kompetitiewedstrijd van het seizoen het elftal van Groen Wit uit Breda als tegenstander in Steenbergen. Groen Wit was tot vorige week ook nog niet zeker van behoud maar wist zich toen via een overwinning alsnog veilig te spelen.

Dus konden beide teams zondag zonder grote zorgen beginnen aan hun laatste wedstrijd.
De eerste 45 minuten gingen misschien daardoor wel goed tegen elkaar op, hoewel Steenbergen vooral in de eerste 20 minuten duidelijk de betere scoringskansen wist te creëren. Aanvankelijk keken de blauwwitten tegen een 0-1 achterstand aan, maar een minuut na de rust kwamen ze gelijk door een kopdoelpunt van Enzo den Haak. Jordy Dam maakt er 2-1 van terwijl de overige doelpunten op naam kwamen van Jordy Dam aangevuld met een eigen doelpunt van Groen wit.
Na een moeilijk seizoen is Steenbergen in de eindrangschikking op de 10e plaats geëindigd en wist het door goede resultaten in de laatste 5 tot 6 wedstrijden nog 4 teams onder zich te houden.
Zoals eerder gesteld zeker geen slechte prestatie van dit jonge team dat alleen nog maar kan groeien. Jammer is wel dat een 4 tal spelers hebben besloten een punt te zetten achter hun  blauw wit carrière: Jordy Dam, Rick Musters, Lars Machielse en Tony Ngombojoao.

Jordy Dam – 22 jaar jong  – speelt al vanaf zijn  6e jaar bij Steenbergen en al vanaf zijn 16e jaar onafgebroken in Steenbergen 1.
Hij is momenteel woonachtig in Bergen op Zoom en heeft de beslissing genomen om het komend seizoen het een stapje hoger te gaan proberen en maakt daartoe de overstap naar zondag 1e klasser Dosko uit Bergen op Zoom.

Rick Musters heeft de leeftijd van 32 jaar bereikt en speelt al vanaf 1993 in een blauw wit shirt. Hij deed dat 10 jaar in Steenbergen 1, koos er  toen voor  2 seizoenen in Steenbergen 3 te gaan voetballen, maar speelde de laatste 2 seizoenen weer in het standaardelftal. Hij blijft de Steenbergse vereniging trouw en heeft er voor gekozen, om na 350 wedstrijden in Steenbergen 1, naar het 3e elftal over te stappen.

Na afloop van de wedstrijd werd van alle 4 de spelers intern afscheid genomen en werd de waardering voor de spelers niet onder stoelen of banken gestoken.

Uitslagen senioren v.v. Steenbergen

Zaterdag 26 mei: De Fendert 5 zaterdag – Steenbergen 2 zaterdag 5-1; Internos 5 zaterdag – Steenbergen 3 zaterdag 0-5; Zondag 27 mei: Steenbergen 1 – Groen  Wit 1 5-1; Steenbergen 2 – Steen 2 10-0; Schijf 3 – Steenbergen 3 5-5; Steenbergen dames – Moc,17 dames 6-0

Programma senioren

Zaterdag 2 juni: Steenbergen 3 zaterdag – Sc. Gastel 3 zaterdag, aanvang 13.00 uur
Steenbergen 3 zondag speelt zaterdag 2 juni de finale in de bekerkompetititie tegen Nieuw Borgvliet 3 uit Bergen op Zoom. Deze wedstrijd wordt gespeeld in Wolphaarsdijk en begint om 12.00 uur. De spelers vertrekken per bus vanaf het sportpark om 10.00 uur.
Supporters die met de spelers willen meereizen voor deze finalewedstrijd zijn van harte welkom.
Zondag 3 juni: Vivoo dames – Steenbergen dames, aanvang 12.00 uur; Steenbergen 2 zondag is winnaar geworden van de 2e periode in hun kompetitie en mogen daardoor promotiewedstrijden gaan spelen om te proberen een klas hoger te komen.
De eerste wedstrijd hiervoor moet zondag gespeeld worden tegen Voab 2 in Goirle, aanvang 12.00 uur. Bij verlies is het einde verhaal. Bij winst volgen nog meerdere wedstrijden.

Door: John Rommers