Steenbergen waakzaam en alert om rellen te voorkomen

STEENBERGEN – Het is gelukkig nog rustig gebleven in het centrum van Steenbergen, maar achter de schermen wordt de situatie scherp in de gaten gehouden. De burgemeester heeft aangegeven signalen te hebben ontvangen dat oproerkraaiers mogelijk iets van plan zijn. Daarom zijn er ’s avonds meerdere toezichthouders op de been om een oogje in het zeil te houden.

Het ging de afgelopen week op verschillende plaatsen in het land mis. Relschoppers zochten de confrontatie met de politie en lieten een spoor van vernieling achter. Het heeft tot angst bij inwoners en ondernemers geleid. Bij onze buren in Bergen op Zoom werden uit voorzorg al meerdere winkels dichtgetimmerd. We vroegen burgemeester Ruud van den Belt, verantwoordelijk voor de openbare orde en veiligheid, naar een reactie op deze escalatie in de samenleving.

Burgemeester: “Inzet extra toezichthouders en nauw contact politie”

“Net zoals de meeste mensen heb ik met verontwaardiging gekeken naar de beelden van de rellen. Ongelooflijk dat de maatregelen die we keihard nodig hebben om het coronavirus te bestrijden, voor zoveel onrust zorgen. Vanwege de signalen die we in Steenbergen hebben ontvangen, zijn er voorzorgsmaatregelen getroffen. Er zijn extra toezichthouders op de been en we staan in nauw contact met de politie. Aan de inwoners zou ik willen meegeven dat ik vertrouw op hun betrokkenheid bij onze mooie gemeente. Ik wil iedereen vragen om als zij signalen krijgen over concrete samenscholingen, dit door te geven aan de politie.”

De gemeente deelde dit bericht ook op haar eigen Facebookpagina.

Sinds ingaan avondklok 17 boetes uitgedeeld

Voorafgaand aan het ingaan van de avondklok, kwamen de acht burgemeesters van het politiedistrict De Markiezaten bijeen om te praten over de impact van de ingrijpende maatregel. Ze deden een gezamenlijk statement uit. “We realiseren ons terdege dat een avondklok de vrijheid van onze inwoners ernstig inperkt en de nodige impact heeft. We gaan ervan uit dat het merendeel van de samenleving inziet dat een avondklok noodzakelijk is en ook respecteert.”

Desondanks werden er sinds het ingaan van de avondklok in de gemeente Steenbergen tot nu toe 17 boetes uitgeschreven voor het overtreden van de regel om na 21:00 uur zonder geldige reden op straat te zijn.