Steenbergen volop in beweging

STEENBERGEN – Eén ding kon niemand vandaag ontkennen: Steenbergen was volop in beweging. Er gebeurde van alles en nog wat in het stadscentrum en kort daarbuiten. Van de Moederdagbraderie en de sportpleintjes in het gezellig drukke winkelhart tot de Ultraloop met de muzikale kanjerketting in de omgeving van ’t Cromwiel; aan actie heerste pertinent geen gebrek.

En zo kon iedereen bovendien zijn steentje bijdragen aan het goede doel van Ankie Stoer! en Stichting Ankie, die in het kader van hun voortdurende strijd tegen kinderkanker een zogenoemde uitzichtkamer mogelijk gaan maken in het nieuwe Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie.

De pot werd vanmiddag in ieder geval al weer met zo’n 900 euro ‘gespekt’, dankzij de inspanningen van D’n Dweilberg, die vanmiddag samen met de collega-dweilbands Effe d’r Neffe en Ut Toeternietoe, MJW De Klup en nog enkele tientallen belangstellenden, een levend(ig)e kanjerketting aaneen reeg.

De stoet krulde zich als een kleurig lint langs het parcours van de Ultraloop, waarvoor burgemeester Joseph Vos om 15.00 uur het startschot loste in de Wouwsestraat. Hij sprak zijn bewondering uit voor de duurlopers en alle mensen die zich inzetten voor het goede doel. ,,Het is positief dat Steenbergen zich met zoveel sportieve activiteiten profileert en dat daarbij de koppeling is gemaakt met de strijd tegen kinderkanker,’’ zo stelde hij enthousiast.

Tot de hoogtepunten van de eerste dag van ‘Steenbergen in Beweging’ behoorde zonder enige twijfel ook de stiletto-race in de Kaaistraat; een evenement dat vooral veel bekijks trok en ondanks het geringe aantal deelnemers toch voor veel amusement en hilariteit zorgde.

Niet in de laatste plaats omdat zich uiteindelijk meer jongens en mannen op hoge hakken waagden dan vrouwen, die dat doorgaans toch beter gewend zijn. Bij de dames bleek Michelle Kosten zich op dergelijk schoeisel het snelst te kunnen voortbewegen, bij de heren legde Rens Kooijmans het ongeveer 100 meter lange parcours het vlotst af. 

Ook vanavond gaan de festiviteiten nog door, met het Dance Event ‘Steenbergen Beweegt’ op de Markt. Morgen staan o.a. ‘Dweilen rond de Ultraloop’, een muziekmiddag met Stichting De Tol en Metro Drive In Show in ’t Cromwiel en een darttoernooi bij De Joosse op het programma.

Bekijk het fotoalbum via:

http://kijkopsteenbergen.nl/albums/steenbergen-in-beweging.html