Afbeelding
zaterdag 30 november 2019, 16:00

Steenbergen voelt zich bestolen na gelijkspel tegen HVV’24

HVV’24 - Steenbergen     0-0

Eindelijk is het Steenbergen dan gelukt een puntje mee te brengen bij een uitwedstrijd, maar het hadden er in dit geval eigenlijk drie moeten zijn.Na verliespartijen in de uitwedstrijden tegen Terneuzen, Philippine, VVR en Hoeven werd afgelopen zondag in Hulst tegen HVV’24 met 0-0 gelijk gespeeld, waar een overwinning zeker verdiend zou zijn geweest. Mede vanwege het feit dat kort na rust een glaszuiver doelpunt van Ahmed Dahir werd afgekeurd kwam die overwinning er niet.

Ahmed Dahir, met na de rust ingevallen voor Davy Krijnen, werd op links aangespeeld , omspeelde zijn directe tegenstander en versloeg vervolgens ook de HVV’24 doelman.
Tot ontsteltenis van Steenbergen annuleerde de scheidsrechter deze treffer op advies van de grensrechter van HVV’24, omdat de bal achter zou zijn geweest.
Om zijn minst een discutabele beslissing, maar heel Steenbergen was er van overtuigd dat deze beslissing verkeerd was. Omdat dezelfde grensrechter ook in de eerste helft, naar het oordeel van Steenbergen, al enkele keren gemakkelijk vlagde bij buitenspelsituaties, was dat blijkbaar ook de scheidsrechter opgevallen.
Na de afgekeurde treffer negeerde de leidsman enkele keren zijn vlagsignaal waarna de HVV’24 grens het voor gezien hield en vervangen moest worden.
Niet alleen vanwege de afgekeurde treffer zou een overwinning verdiend zijn geweest, ook het betere spel van de Blauwwitten in de tweede helft gaf daar aanleiding toe.

Slechte eerste helft

In de eerste 45 minuten was dat overigens nog niet het geval. De wedstrijd – gespeeld op een erg slecht veld – begon met een minuut stilte waarmee, zoals bij alle andere wedstrijden die werden gespeeld, een statement werd gemaakt tegen racisme.
Hoogstaand was die eerste helft overigens bepaald niet. HVV’24 was voetballend gezien de iets betere ploeg, maar Steenbergen werkte hard, verdedigde net als de laatste weken weer sterk en gaf zo goed als niets weg.
Maar aanvallend was het helaas te weinig waardoor beide doelmannen maar sporadisch in actie hoefden te komen.

Afgekeurde goal

Na rust was dat dus anders. Oefenmeester Robin Borremans zette de snelle Ahmed Dahir binnen de lijnen hetgeen al na 3 minuten  een treffer opleverde, die helaas zoals eerder gememoreerd door de scheidsrechter werd afgekeurd.
Enkele minuten later volgde een vlotte aanval van de thuisploeg, besloten met een uitstekend schot dat rakelings over het doel  van Blauwwit doelman Joost van de Ree vloog.
In minuut 52 was het weer Ahmed Dahir die in schietpositie kwam, maar deze keer was het de overigens uitstekende HVV doelman, die zijn ploeg overeind hield.
Diezelfde doelman was ook 3 minuten later bij de les toen Jordy Dam een vrije trap mocht nemen vanwege een overtreding op Ahmed Dahir en hij het schot van Jordy Dam weer wist te stoppen.
Boudein Bickel kreeg op het uur een schietkans die via een verdediger van de thuisploeg tot hoekschop werd verwerkt en uit de hoekschop was het Mike de Hoog die de bal niet ver naast schoot.
HVV’24 mocht tussendoor enkele hoekschoppen nemen die hen niets opleverden en aan de andere kant was het de weer goed spelende Pieter Suijkerbuijk die het probeerde maar ook net langs de voor Steenbergen verkeerde kant van de paal schoot.

De beste kans van de wedstrijd was er in de 83e minuut voor Jordy Dam. Via een lange bal  vanuit de verdediging werd hij diep gestuurd , kwam alleen voor de HVV’24 doelman maar zag zijn inzet met de punt van de schoen van de Zeeuwse sluitpost gekeerd worden.
De rebound was vervolgens voor Mo Dahir, ook zijn inzet was echter een prooi voor dezelfde doelman.
In de laatste 5 minuten van de wedstrijd moest HVV’24 nog met 10 man verder vanwege een grove overtreding op Mo Dahir en kreeg Steenbergen nog een vrije trap te nemen omdat de juist ingevallen Bart Heshof werd gevloerd.
Het schot van Jordy Dam werd, evenals de overige doelpogingen van Steenbergen, door de HVV’24 doelman gestopt.
De 0-0 bleef dus op het scorebord staan, wat in ieder geval betekende dat voor de eerste keer in deze competitie een puntje werd behaald buiten Steenbergen.
Een dik verdiend puntje, behaald door keihard te werken.

DSE komt op bezoek

Zondag a.s. speelt Steenbergen een thuiswedstrijd, met als tegenstander het elftal van DSE uit Etten Leur.
DSE heeft momenteel met 10 punten slechts 1 puntje meer bij elkaar gevoetbald dan Steenbergen, dus zou een overwinning zeer welkom zijn.
De wedstrijd wordt vanaf 14.30 uur gespeeld op het sportpark aan de Seringenlaan te Steenbergen.

Uitslagen en programma Senioren

Uitslagen senioren van zaterdag 22 en zondag 23 november: Steenbergen 2 zaterdag – Sc Gastel 2 zaterdag 4-1; Klundert 3 zaterdag - Steenbergen 3 zaterdag 2-0; Prinsenland 5 zaterdag - Steenbergen 4 zaterdag 2-1; HVV’24 1 - Steenbergen 1: 0-0; Sprundel 2 - Steenbergen 2: 7-1; Halsteren 2 - Steenbergen 3: 0-1.

Wedstrijdprogramma senioren voor zaterdag 30 november: Steenbergen 2 zaterdag - Alliance 3 zaterdag, aanvang 15.15 uur; Fc Bergen  3 zaterdag - Steenbergen 3 zaterdag, aanvang 14.30 uur; Steenbergen 4 zaterdag - De Fendert 4 zaterdag, aanvang 13.15 uur.
Programma voor zondag 1 december: Steenbergen 1 - DSE 1, aanvang 14.30 uur; Steenbergen 2 - Zundert 2, aanvang 11.30 uur; Steenbergen 3 - Achtmaal 2, aanvang 11.00 uur; Steenbergen dames - Graauw dames, aanvang  11.30 uur

Door: John Rommers