Steenbergen viert klokje rond koningsfeest

STEENBERGEN – Nog twee nachtjes slapen en dan kleurt heel Nederland weer oranje. Ook in de kern Steenbergen wordt ter gelegenheid van de verjaardag van onze koning een fijn feestje gevierd. De organisatie daarvan ligt in handen van het Feestcomité Steenbergen. Maar voorafgaand aan de Koningsdag is er eerst nog de Koningsnacht.

Op donderdagavond 26 april is de Steenbergse Markt het podium van de rockband Zero Friction die er een zinderend optreden verzorgt dankzij feestcafé De Babbelaar en de Marinabar. Grand Café De Keuning viert die avond ook een feestje voor de koning met een optreden van rock ’n roll- en oldies coverband The Hot Dogs.

Wilhelmus

De volgende morgen gaat het er een stuk rustiger aan toe en begint de dag, zoals het ‘heurt’, met een aubade voor Willem-Alexander. Deze vindt plaats bij het stadhuis in de Kaaistraat waarna de kinderen met versierde fietsen en andere ongemotoriseerde vervoersmiddelen in optocht door de stad trekken. De muzikale begeleiding is zoals vanouds in handen van Harmonie Wilhelmus. Kinderen die mee willen rijden in de stoet kunnen zich vanaf 10.30 uur inschrijven bij Brasserie Puur.

Ontvangst bij wijkvereninging ´t Drievierde

Wijkvereniging 't Drievierde nodigt alle kinderen uit om na het rondje door Steenbergen in de koninginnenwijk te eindigen. Hier krijgen alle kinderen die meededen een zakje chips, een bekertje ranja en een kleine verrassing. Speciaal voor hen, en een beetje voor de koning, hangen de bewoners van de Juliana-, Emma- en Wilhelminastraat de Nederlandse driekleur buiten.

Kindermiddag en ouderenbingo

Op de klok van twaalf uur kunnen de teams die meedoen met de Battle en Jeugdbattle op de Markt zich melden. Inschrijven dient van tevoren te gebeuren via www.feestcomitesteenbergen.nl. Om 12.30 uur stellen de teams zich voor en gaat het evenement van start.

In de Kaaistraat vindt vanaf 13.00 uur en kindermiddag plaats terwijl de ouderen vanaf dat moment kunnen genieten van een bingo in het restaurant van zorgcentrum Onze Stede. Ook is er gedurende de hele dag een vrijmarkt in de straten van de stad Steenbergen.