Afbeelding
vrijdag 21 februari 2020, 15:00

Steenbergen verliest van Zundert en van ‘Dennis’

Zundert – Steenbergen 3-1

Werden een week eerder alle voetbalwedstrijden door de KNVB afgelast in verband met het feit dat storm ‘Ciara’over Nederland raasde, afgelopen zondag was het de storm  ‘Dennis’ die Nederland in zijn greep hield. Een storm die minder krachtig was dan een week daarvoor maar in veel gevallen wel te sterk was om een voetbalwedstrijd te laten doorgaan. De wedstrijd die Steenbergen moest spelen in en tegen Zundert ging ondanks de weersomstandigheden wel door. Van gewoon normaal kunnen voetballen was daardoor geen sprake.

Dat gold uiteraard voor beide partijen en achteraf gezien moet worden geconstateerd dat de thuisploeg beter met de omstandigheden wist om te gaan dan de Blauwwitten.
Steenbergen begon de wedstrijd met de wind schuin tegen en die wind was vanaf het begin de baas. Ballen kwamen niet aan, ze schoten vaak te ver door of werden door diezelfde wind ‘tegen’ gehouden.
Ondanks die tegenwind had Steenbergen over de gehele eerste helft genomen een kleine veldmeerderheid, maar het deed daar te weinig mee. Of het door die vervelende omstandigheden kwam is moeilijk te zeggen maar feit was dat diverse spelers niet hun normale niveau wisten te behalen.
En toch kreeg Steenbergen al in de 2e minuut van de wedstrijd een mogelijkheid om te scoren. Het was toen Joshua van Willigen die medespeler Lennart Boot wegstuurde waardoor deze in goede schietpositie kwam. Zijn schot was helaas veel te zacht waardoor de overigens uitstekende Zundert doelman de bal eenvoudig kon oprapen.

Snelle achterstand

Zundert had al wel snel succes. In de 14e minuut viel een voorzet van de thuisploeg tussen twee Steenbergse verdedigers in en nadat beide Blauwwitters, mede door het gladde veld, uitgleden kwam een Zundert aanvaller in balbezit en liet die doelman Joost van de Ree vervolgens kansloos: 1-0.
Vlak na deze tegengoal volgde een vlotte aanval van de thuisploeg waarbij een speler alleen voor doelman Joost van de Ree verscheen. Met een prima reactie wist deze in eerste instantie erger te voorkomen maar via de rebound volgde een tweede mogelijkheid voor Zundert die wederom door de Steenbergse doelman werd gestopt.
Steenbergen probeerde de bakens te verzetten had zoals gemeld wel veel balbezit maar doordat de ballen te vaak niet aankwamen ontstonden er geen doelkansen.
Zo’n doelkans kreeg Zundert op het half uur wel toen hun linksbuiten op het randje van buitenspel de diepte werd ingestuurd, alleen op de keeper afging en geen fout maakte: 2-0.
Door de eerder gememoreerde omstandigheden bleef het spel ook hierna rommelig waardoor van goed voetbal geen sprake was. Jordy Dam probeerde van afstand nog een keer de Zundert doelman te verschalken maar zag zijn poging gestopt worden.

Poging om meer druk te kunnen zetten

Met een 2-0 tussenstand in het voordeel van de thuisploeg brak de rust aan en werden de omstandigheden er in de 2e helft niet beter op.
Steenbergen oefenmeester Robin Borremans probeerde met twee aanvallende wissels meer druk te zetten richting Zundert doel. Er werd in de tweede 45 minuten mede daardoor bijna alleen gevoetbald op de helft van Zundert. maar veel opleveren deed dat niet.
Mike de Hoog kreeg op aangeven van Joshua van Willigen een goede schietkans waarbij hij de bal vanaf de rand van de 16 naast schoot en via een steekpas van Mike de Hoog was het in de 58e minuut Jordy Dam die zijn schot geblokt zag worden door een verdediger van Zundert.
In het doelgebied van Zundert ontstonden veel schermutselingen en soms hachelijke momenten maar de meeste ballen konden niet gecontroleerd worden waardoor verdere kansen uitbleven.
Toch wist Steenbergen in de 82e minuut de aansluitingstreffer te scoren.
Bij een actie van Jordy Dam in het strafschopgebied van Zundert werd door de scheidsrechter een handsbal geconstateerd van een Zundert speler waardoor de bal op de stip verdween. Enzo den Haak belastte zich met dit buitenkansje en schoot keihard raak , 2-1.
Steenbergen ging natuurlijk op zoek naar de gelijkmaker en kreeg daar via Bart Heshof kort na de 2-1 ook een mogelijkheid toe, maar helaas voor Steenbergen ging zijn schot in het zijnet.
Toen Zundert er in de 94e minuut via een uitval uiteindelijk 3-1 van kon maken doordat Steenbergen achterin teveel ruimte weggaf, was de wedstrijd gespeeld en moest Steenbergen na een vervelende wedstrijd helaas een nederlaag incasseren.

Zondag geen voetbal

Zondag a.s. wordt er in verband met carnaval niet gevoetbald.
Voor Steenbergen staat de eerste wedstrijd weer op het programma op zondag 1 maart thuis tegen Philippine.

Uitslagen senioren

Uitslagen bij de senioren van zaterdag en zondag 15 en 16 februari:
Steenbergen 2 zaterdag - BSC 3 zaterdag: 1-1; DBGC 3 zaterdag - Steenbergen 3 zaterdag: 3-0; Steenbergen 4 zaterdag - Seolto 4 zaterdag: 4-1.-;
Zundert 1 - Steenbergen 1: 3-1; VVR 2 - Steenbergen 2: afgelast; BSC 3 - Steenbergen 3: 0-4 en VVR dames - Steenbergen dames: afgelast.

In verband met carnaval is er door de KNVB voor komend weekend geen programma vastgesteld.

Door: John Rommers