Afbeelding
zaterdag 7 december 2019, 13:00

Steenbergen verliest na doelpuntrijke wedstrijd in laatste minuut van DSE

Steenbergen - DSE                   4-5Het scorebord gaf aan dat er 89 minuten waren gespeeld in de wedstrijd die Steenbergen afgelopen zondag thuis speelde tegen DSE uit Etten Leur. DSE was in de aanval en besloot met een afstandsschot op het doel van Blauwwit doelman Joost van de Ree die een prima wedstrijd had gekeept.

De DSE speler raakte de bal min of meer verkeerd, waarna het leer met een boog over de iets te ver voor zijn doel staande Blauwwit doelman tegen de touwen ging.Na een knotsgekke wedstrijd, waarin van alles gebeurde en er door beide teams al 4 keer was gescoord, betekende dat een 4-5 overwinning voor de mannen uit Etten Leur en moest Steenbergen teleurgesteld de kleedkamer opzoeken.

Na 2 keer een 0-0 uitslag in de wedstrijden tegen Zundert en HVV’24 , waarin Steenbergen met vooral verdedigende opstellingen aan de wedstrijden begon, koos oefenmeester Robin Borremans er deze keer voor wat offensiever van start te gaan.
Begrijpelijk omdat bij winst  over DSE kon worden gewipt op de ranglijst, maar helaas ging het dus helemaal op het eind toch nog fout.
In tegenstelling met de laatste wedstrijden liet de Blauwwit verdediging deze wedstrijd helaas een paar steekjes vallen en moest ook op het middenveld, waar de vanwege een blessure  niet opgestelde Pieter Suijkerbuijk werd gemist, werd te vaak de slag verloren.

Vroege achterstand

En Steenbergen moest al in de 6e minuut een eerste doelpunt incasseren. DSE mocht in die minuut een hoekschop nemen welke in eerste instantie door Steenbergen werd weggewerkt.
Op de rand van de 16 werd de bal opgepikt door een DSE speler die vervolgens raak schoot, onhoudbaar van doelman Joost van de Ree: 0-1.
Steenbergen was even aangeslagen maar dat duurde niet lang. Op rechts ging verdediger Lars Heshof er vandoor, omspeelde een 3-tal tegenstanders en trok de bal voor naar de vrijstaande Boudein Bickel. Die zette zijn ploeg in de 13e minuut met een prima schot weer naast DSE, 1-1.
Enkele minuten later was het Ahmed Dahir die de 2-1 leek te gaan scoren toen hij een iets de zachte terugspeelbal van DSE wist te onderscheppen. De DSE doelman kon nog net redding brengen voor zijn ploeg.
Nadat in de 20e minuut een prima afstandsschot van DSE maar net naast ging, was het 4 minuten later Joshua van Willigen die Jordy Dam bediende, waarna de bal via de DSE doelman en de paal hoekschop ging. Uit die hoekschop kwam de bal ongelukkig tegen een arm van een DSE speler en legde de dominant leidende scheidsrechter de bal op de stip.
Joshua van Willigen zag zijn strafschop in eerste instantie gestopt worden door de DSE doelman maar die had naar het oordeel van de scheidsrechter te vroeg bewogen.
Geel voor de doelman en de strafschop moest worden overgenomen.
Nu was de inzet van Joshua van Willigen wel raak en leidde Steenbergen met 2-1.
Nadat doelman Joost van de Ree weer even later een dieptebal van DSE net wist te onderscheppen volgde een minuut later een vlotte aanval van Steenbergen. Ahmed Dahir bediende Jordy Dam op maat en die zorgde met een prima schot voor de 3-1 voorsprong van Steenbergen.
Na deze voorsprong liet Steenbergen het initiatief teveel aan DSE en het was maar goed dat doelman Joost van de Ree tot drie maal toe uitstekend redding bracht bij doelpogingen van DSE.
In de 45e minuut zag de scheidsrechter een lichte overtreding van Dorus Bakker op de rand van het strafschopgebied en ook daarvoor wees hij naar de stip.
Joost van de Ree wist de strafschop te stoppen maar helaas voor Steenbergen werd de rebound alsnog in een doelpunt omgezet en dat betekende kort voor rust een 3-2 tussenstand.

Snelle gelijkmaker

DSE kwam na de thee beduidend beter uit de kleedkamer dan Steenbergen.
De ploeg uit Etten Leur zette Steenbergen vanaf het begin onder druk en kreeg in de 53e minuut wederom een strafschop toegewezen na een, ook deze keer weer , ongelukkige handsbal van een blauw wit speler.
Weer koos doelman Joost van de Ree de goede hoek en wist hij daardoor de bal tot hoekschop te verwerken waarna uit die hoekschop op het randje van buitenspel alsnog de 3-3 werd gescoord door DSE.
DSE nam bezit van het middenveld en nadat Jordy Dam in goede positie de bal rakelings over het DSE doel had geschoten werd in de 65e minuut een fout in de verdediging van Steenbergen genadeloos afgestraft, 3-4.
De koek was nog steeds niet op en het was Steenbergen dat in de 75e minuut weer langszij kwam. Een verre ingooi van Mo Dahir werd in eerste instantie ingeschoten door Jordy Dam en door de DSE doelman uit zijn doel geslagen, waarna Joshua van Willigen de rebound  wist te verzilveren, 4-4.
Steenbergen rook alsnog de winst en wist DSE in de laatste 10 minuten onder druk te zetten.
Er kwamen goede mogelijkheden voor Jordy Dam en Joshua van Willigen maar nu was het de DSE doelman die zijn ploeg op de been hield.
Toen kwam die 89e minuut waarin DSE de winst iets of wat fortuinlijk binnen harkte.
In blessuretijd kwam er ook nog een doelkans voor Steenbergen toen er een hachelijke situatie ontstond in het doelgebied van DSE, maar de bal ging er niet meer in.
DSE was de winnaar van deze zeer aantrekkelijke wedstrijd waar een gelijkspel de verhoudingen beter had weergegeven. Maar ja, ook dat is voetbal.

Uit naar Moc

Zondag a.s. speelt Steenbergen de voorlaatste wedstrijd voor de winterstop in Bergen op Zoom met als tegenstander Moc’17.
Ook Moc’17 moest afgelopen zondag tegen VVR een nederlaag incasseren dus zullen beide teams erop gebrand zijn zich te revancheren.
Let op , de aanvang van deze wedstrijd is niet zoals gebruikelijk om 14.30 uur maar reeds om 14.00 uur.

Uitslagen en programma Senioren

Uitslagen senioren v van zaterdag 30 november en zondag 1 december: Steenbergen 2 zaterdag - Alliance 3 zaterdag 4-0; Fc.Bergen 3 zaterdag - Steenbergen 3 zaterdag 6-1; Steenbergen 4 zaterdag - De Fendert 4 zaterdag 0-1; Steenbergen 1 - DSE 1: 4-5; Steenbergen 2 - Zundert 2: 1-5; Steenbergen 3 - Achtmaal 2: 3-0; Steenbergen dames - Graauw dames: 1-0.
Programma senioren voor zaterdag 7 en zondag 8 december: Zaterdag 7 december: VVC’68 3 zaterdag- Steenbergen 2 zaterdag, aanvang 15.00 uur; Steenbergen 3 zaterdag - VVC’68 5 zaterdag, aanvang 13.15 uur; Internos 5 zaterdag - Steenbergen 4 zaterdag, aanvang 13.30 uur.
Zondag 8 december: Moc’17 1 - Steenbergen 1,  aanvang 14.00 uur; Wernhout 2 - Steenbergen 2, aanvang 12.00 uur; Devo dames - Steenbergen dames, aanvang 11.00 uur;