Afbeelding
dinsdag 17 december 2019, 10:00

Steenbergen revancheert zich van nederlaag tegen DSE via 1-4 winst op Moc’17

Eindelijk was daar dan de eerste uitoverwinning van vv Steenbergen in deze competitie. Nadat 2 weken geleden in de uitwedstrijd tegen HVV’24 al aan een overwinning was geroken, maar er uiteindelijk ‘slechts’ een gelijkspel werd behaald, lukte het jl. zondag wel om de volle winst mee naar Steenbergen te brengen. Na de teleurstellende nederlaag van vorige week thuis tegen DSE was dat nodig ook , anders waren de blauw witten wel erg ver achterop geraakt op de concurrentie.

En wat nog prettiger was om te constateren was de manier waarop de 3 punten werden behaald. Steenbergen speelde vanaf begin tot eind een prima partij met goed voetbal en een uitstekende inzet.De Blauwwitten namen direct het initiatief, waren veel feller dan hun tegenstander en wonnen daardoor de meeste duels.Overigens moet ook worden vermeld dat tegenstander Moc’17 erg matig voetbalde en Steenbergen ook daardoor de gehele wedstrijd de bovenliggende partij was.

Veel kansen voor Steenbergen

De eerste kans konden we al noteren in de 5e minuut. Een combinatie tussen Jordy Dam en Mo Dahir bracht vervolgens Mike de Hoog in schietpositie, maar die mikte de bal net naast.
Twee minuten later was het Jushua van Willigen die op aangeven van Lars Heshof zijn schot eveneens naast zag gaan, waarna in de 11e minuut de doelman van Moc’17 redding bracht toen hij een doelpoging van Jordy Dam, op aangeven van Mo Dahir, via de paal tot hoekschop wist te verwerken.
Nadat vervolgens Jordy Dam en Joshua van Willigen hun schoten geblokt en naast zagen gaan, volgde rond het half uur een eerste goede aanval van de thuisploeg.
Deze aanval werd besloten met een schot waarmee doelman Joost van de Ree geen moeite had.
Een minuut of vijf voor rust was het Bas van Broekhoven die de bal prima breed legde op de mee opgekomen Boudein Bickel maar ook zijn afronding verdween niet tussen de palen.

In 2e helft kansen wel benut

Was Steenbergen in de eerste 45 minuten de bovenliggende partij zonder dat het tot scoren kwam, na de thee was dat al snel anders.
In de 48e minuut volgde een verre ingooi van Dorus Bakker die met het hoofd verlengd kon worden door Jordy Dam. In het strafschopgebied stond Enzo den Haak, voor het eerst na een langdurige blessure weer beschikbaar, om de 0-1 binnen te tikken.
Nog maar 2 minuten later was het Mike de Hoog die met een uitstekend schot het Moc’17 doel bestookte, maar de doelman van de thuisploeg wist zijn inzet te pakken.
En weer 2 minuten later lag dan wel de 0-2 tegen de Bergse touwen toen diezelfde doelman er niet goed uitzag bij een schot van Mo Dahir.
Steenbergen kreeg vleugels , Moc’17 zakte steeds verder weg en het was wachten op meer.
Nadat eerst Mike de Hoog door Joshua van Willigen alleen voor de Moc’17 doelman werd gezet maar tegen de keeper op schoot was het in de 60e minuut, na een combinatie tussen Jordy Dam en Enzo den Haak, Joshua van Willigen die zijn schot via de paal doel zag treffen , 0-3.
De volgende treffer werd 10 minuten later geboren. Een vrije trap van Xander Burggraaff werd precies op het hoofd geplaatst van Jordy Dam en die kopte de 0-4 raak.
Het laatste kwartier kroop Moc’17 wat uit zijn schulp en was de scherpte bij Steenbergen  verdwenen. Mede doordat de Steenbergse verdediging kort voor tijd even mis tastte kon Moc’17 in de 87e minuut de 1-4 scoren, maar daar bleef het bij.
Een prima opsteker voor Steenbergen, na een deze keer goede wedstrijd, hetgeen vertrouwen zou moeten geven voor de toekomst.

Schijf op bezoek

Zondag a.s. volgt de laatste wedstrijd voor de winterstop en krijgen de mannen van Robin Borremans in Steenbergen  Schijf op bezoek. Een elftal dat op voorhand door velen is getipt als degradatie kandidaat , maar daar denken ze in Schijf anders over.
Met 17 punten (5 punten meer dan Steenbergen) bezet Schijf momenteel een mooie 4e plaats op de ranglijst. De Blauwwitten zullen zich goed moeten realiseren dat ze ook zondag nog aan de bak moeten.
Inzet en strijdlust zoals afgelopen zondag tegen Moc’17 zullen  nodig zijn om ook tegen Schijf een goed resultaat te behalen.
De aanvang van de wedstrijd is ook deze keer 14.00 uur ( dus niet om 14.30 uur) op het sportpark aan de Seringenlaan te Steenbergen.

Uitslagen en programma Senioren

Uitslagen senioren van zaterdag 7 december: VVC’68 3 zaterdag - Steenbergen 2 zaterdag: 1-8; Steenbergen 3 zaterdag - VVC’68 5 zaterdag: 3-1; Internos 5 zaterdag - Steenbergen 4 zaterdag: 4-6.
Uitslagen van zondag 8 december: Moc’17 1 - Steenbergen 1: 1-4; Wernhout 2 - Steenbergen 2: 3-6; Devo dames - Steenbergen dames: 1-2.
Programma senioren voor zaterdag 14 december: Lepelstraatse Boys 2 zaterdag - Steenbergen 3 zaterdag, aanvang 14.30 uur; DVO’60 8 zaterdag - Steenbergen 4 zaterdag, aanvang 15.00 uur; Steenbergen 2 zaterdag is vrij.
Programma voor zondag 15 december: Steenbergen 1 - Schijf 1, aanvang 14.00 uur; Steenbergen 2 - Virtus 2, aanvang 11.30 uur; Odio 3 - Steenbergen 3, aanvang 12.30 uur; Steenbergen dames - Grenswachters dames, aanvang 11.30 uur.

Door: John Rommers