Steenbergen pakt net naast de BNG Cultuurparticiptieprijs

STEENBERGEN – Gisteren reisde een delegatie uit Steenbergen af naar Utrecht waar de landelijke Cultuurparticipatieprijs van de BNG bank werd uitgereikt. Steenbergen was een van de vijf genomineerden en er was goede hoop. Helaas viel de keuze dit jaar op Assen.

De uitreiking vormde de afsluiter van ‘iktoon’, de jaarlijkse maand voor amateurkunst. De BNG BANK cultuurprijs is in het leven geroepen om cultuurparticipatie in de regio te stimuleren. Samen met de gemeente Assen, Lisse, Meierijstad en Zwolle behoorde de gemeente Steenbergen uit 70 inzendingen wél tot de vijf genomineerden.

De verscheidenheid aan inzendingen was volgens de jury verrassend groot; uit bijna elke provincie zijn verschillende projecten aangedragen, van grote tot kleine gemeenten. Er was lof over de inzet binnen de gemeente Steenbergen: “een beknopt, maar afgewogen beleid voor cultuur dat vooral op de sociale waarde van kunst en cultuur is gericht”.

'Op de goede weg'

Wethouder Esther Prent, die samen met een delegatie actieve inwoners aanwezig was bij de uitreiking, zegt trots te zijn op de inzet in Steenbergen: “Ons motto ‘van gemeente naar gemeenschap’ komt goed tot uiting in onze cultuurprojecten. Wij hebben een grote groep inwoners die zich inzet voor kunst en cultuur; door deze inzet ontstaan er nieuwe contacten en wordt onze gemeenschap sterker. Deze nominatie is voor ons de bevestiging dat we op de goede weg zijn!”, aldus de wethouder.