Steenbergen op weg naar winst op RBC, maar vechtpartij gooit roet in het eten.

Steenbergen – RBC 3-1 (gestaakt na 61 minuten)
Wat na ruim een uur spelen voor v.v. Steenbergen op een mooie voetbalmiddag leek uit te draaien, eindigde uiteindelijk in een klein drama. Er leek niets aan de hand in de thuiswedstrijd  die Steenbergen  jl. zondag speelde tegen koploper RBC uit Roosendaal.
Net als 2 maanden geleden, toen Steenbergen de Roosendaalse ex profploeg in de uitwedstrijd verrassend  de eerste nederlaag van dit seizoen  wist toe te brengen, leek ook deze wedstrijd op een overwinning te gaan uitdraaien voor de Blauwwitten.

Na een ruststand van 1-1 was het Stijn Heideman die in het eerste kwartier van de 2e helft tot twee keer toe wist te scoren om daarmee zijn ploeg op een 3-1 voorsprong te zetten.
Kort na de 3e treffer was er een duel om de bal tussen Steenbergen speler Enzo den Haak en RBC-er Marouane Hamdoune, waarbij de Roosendaler een ogenschijnlijk onschuldige overtreding maakte. Direct daarna sloeg de vlam in de pan.
Beide spelers raakten met elkaar in gevecht, andere spelers van beide partijen gingen zich ermee bemoeien, zelfs diverse toeschouwers van zowel Steenbergen als RBC gingen het  veld op om ‘mee te helpen’.

Stil gelegd

Scheidsrechter Stefan van Westing kon niets anders doen dan de wedstrijd stil leggen en dirigeerde beide teams richting de kleedkamer.
Na overleg met beide partijen was hij bereid de wedstrijd te hervatten, uiteraard zonder het meespelen van de beide kemphanen.
Steenbergen was daartoe ook bereid maar RBC dacht daar anders over, waardoor de wedstrijd na een onderbreking  van ruim 20 minuten definitief werd gestaakt.
Bijzonder jammer dat de wedstrijd zo escaleerde.
Steenbergen heeft dan wel een voorsprong te verdedigen van 3 tegen 1, maar wie weet waartoe de strafcommissie van de KNVB zal besluiten.
Dat spelers met elkaar op de vuist gaan is uiteraard niet te tolereren, maar dat zelfs opgewonden standjes van toeschouwers menen zich daarmee te moeten gaan bemoeien gaat alle perken te buiten.

Zowel Steenbergen als RBC zullen moeten afwachten wat de KNVB uiteindelijk gaat beslissen.
Zondag is er een inhaalprogramma waarbij Steenbergen niet in actie hoeft te komen.
De eerstvolgende wedstrijd voor Steenbergen staat op het programma op zondag 7 april. in en tegen Schijf.

Programma
Uitslagen senioren van zaterdag 23 en zondag 24 maart: DVO'60 5 zaterdag – Steenbergen 2 zaterdag: 2-0; Steenbergen 3 zaterdag – WHS 3 zaterdag: 5-1; Prinsenland 5 zaterdag – Steenbergen 4 zaterdag: 2-1; Steenbergen 1 – RBC 1: 3-1 gestaakt; Steenbergen 2 – Virtus 2: 2-1
Programma senioren voor zaterdag 30 maart: Moc'17 2 zaterdag – Steenbergen 2 zaterdag, aanvang 15.00 uur; Sc.Welberg 3 zaterdag – Steenbergen 4 zaterdag, aanvang 12.00 uur.
Programma senioren voor zondag 31 maart: HSC'28 dames – Steenbergen dames, aanvang 12.00 uur.

Foto’s: Mark Koenraadt ©2019
Door: John Rommers