‘Steenbergen on Tour’ in de Gummaruskerk

STEENBERGEN – Geen rondje óm maar ín de kerk, zo zou je ‘Steenbergen on Tour’ ook kunnen noemen. Dit nieuwe (netwerk)evenement vindt plaats aan de vooravond van de vijfde Koos Moerenhout Classic. In het decor van de Gummaruskerk kunnen op vrijdag 29 mei zo’n 250 mensen aanschuiven voor een vijfgangendiner. Aansluitend krijgen zij de voorstelling ‘De Muur on Tour’ voorgeschoteld, met beelden en uiteenlopende voordrachten van bekendheden zoals Wilfried de Jong en Jules Deelder over de (nostalgie van de) wielersport.

De organisatie van ‘Steenbergen on Tour’ – waarmee ook de link naar de start van de Tour de France op 4 juli in Utrecht wordt gelegd – berust bij de KMC, de Bedrijven Contact Dagen en de activiteitencommissie van de Gummaruskerk. De opbrengst van de gala-avond komt ten goede aan het onderhoud van dit monument.

Ook de Gemeente Steenbergen heeft zich inmiddels bereid getoond tot ‘sponsoring’, door twee van de 25 beschikbare dinertafels af te nemen. Die kosten 1500 euro per stuk, per tafel kunnen tien personen aanschuiven. Nagenoeg de helft is inmiddels verkocht. Zo nodig wordt er nog wat meer ruimte gemaakt voor een aantal extra tafels.

Waardering voor veelheid aan culturele en sportieve activiteiten

Burgemeester Joseph Vos gaf vanmorgen bij de presentatie van ‘Steenbergen on Tour’ aan dat de uitnodigingen voor de gemeentelijke dis strategisch zullen worden verstuurd, zodat er mensen komen die interessant zijn voor zowel de Steenbergse economie als het culturele en sportieve leven, dat hier volgens Vos sowieso enorm floreert. ,,Ik laat geen gelegenheid onbenut om mijn waardering daarvoor uit te spreken aan de vele vrijwilligers die al deze activiteiten organiseren.’’

Bedrijven Contact Dagen nieuwe stijl

Via de Gemeente kwam oud-beroepsrenner en huidig wielercoach Koos Moerenhout bovendien in aanraking met de organisatie van de Bedrijven Contact Dagen, die sinds drie jaar niet meer plaatsvinden. ,,Een beurs is misschien ook niet meer van deze tijd, we moeten het waarschijnlijk gaan zoeken in dit soort evenementen,’’ stelde ondernemer René Heijnen.

Voorzitter Bram Hommel van de activiteitencommissie van de Gummaruskerk toonde zich verheugd over het feit dat ‘Steenbergen on Tour’ een bijdrage levert aan de wens om het godshuis weer echt middenin de samenleving te plaatsen en zodoende voldoende geld te genereren voor het onderhoud. Het Rijksmonument kampt momenteel onder meer met lekkages.

'De fiets verbindt'

‘Steenbergen on Tour’ is volgens Koos Moerenhout een mooie, extra activiteit ter gelegenheid van het eerste lustrum van de KMC, die zaterdag 30 wordt verreden. ,,Ook met dit kwaliteitsdiner, verzorgd door Brasserie Puur, en de wielertheatershow hopen we Steenbergen weer op de kaart te zetten. Onder het motto ‘de fiets verbindt’ kunnen zowel particulieren als ondernemers op een unieke manier hun onderlinge banden aanhalen, versterken en nieuwe contacten leggen.’’

Alle betrokkenen houden de mogelijkheid open voor jaarlijks een vervolg op ‘Steenbergen on Tour’, in welke vorm dan ook.

Vanaf 1 maart komt er een beperkt aantal kaarten in de verkoop speciaal voor ‘De Muur on Tour’. Wie een tafel wil reserveren kan dit doen via René Heijnen van de Bedrijven Contact Dagen: (0167) 544740, rené@heijnen.nl