zaterdag 12 oktober 2019, 14:00

Steenbergen moet de punten in Rijsbergen laten

VVR - Steenbergen 3-2En het begon nog allemaal zo goed. In de allereerste minuut van de wedstrijd was het spits Joshua van Willigen die de Blauwwitten op een 0-1 voorsprong bracht en daarmee het eerste competitiedoelpunt voor Steenbergen aantekende.Maar uiteindelijk keken de Steenbergse spelers na 90 minuten voetbal tegen een  3-2 nederlaag aan, waar een gelijkspel toch wel verdiend was geweest.Verdiend omdat de krachtsverhoudingen gezien over de gehele wedstrijd minimaal waren, verdiend ook omdat de mogelijkheden voor een gelijkspel eveneens aanwezig waren. Maar het “nieuwe” Steenbergen zonder de vaste waarden Jordy Dam (geschorst) Xander Burggraaff ( privé omstandigheden) en Enzo den Haak (geblesseerd) liep ook in deze 3e competitiewedstrijd tegen een nederlaag aan.

Snelle voorsprong

De voorsprong was er dus al na 45 seconden. Bij de eerste aanval van Steenbergen kwam Joshua van Willigen, net als vorige week tegen Sc Gastel, oog in oog met de VVR doelman en scoorde beheerst: 0-1.Vervolgens ging de wedstrijd tegen elkaar op met in de 20e minuut een mogelijkheid voor de thuisploeg waarbij een schot rakelings voorlangs ging. Even later een tweede doelkans voor VVR maar deze keer was het doelman Joost van de Ree die een kopbal van dichtbij prima wist te stoppen.In het vervolg van de eerste helft werden de weersomstandigheden steeds slechter hetgeen het voetbal niet ten goede kwam maar toch kreeg Steenbergen in minuut 38 een prima mogelijkheid naar 0-2 uit te lopen.Na een combinatie tussen Mike de Hoog en Pieter Suijkerbuijk was het laatstgenoemde die alleen voor de VVR doelman werd gezet, maar doordat deze zijn doel goed verkleinde schoot Pieter Suijkerbuijk de bal tegen het VVR sluitpost aan.En 2 minuten later stond het plotseling gelijk.Een VVR aanval over rechts werd besloten met een voorzet welke doelman Joost van de Ree helaas niet onder controle kon krijgen waardoor VVR eenvoudig kon scoren: 1-1.

Feller VVR

In het begin van de 2e helft zagen we in eerste instantie een feller VVR hetgeen al na 4 minuten een doelpunt opleverde. Door een misverstand in de blauw wit defensie kwam een VVR speler in balbezit en die scoorde vervolgens onhoudbaar de 2-1.
De druk van VVR hield aan zonder dat dat verder scoringsmogelijkheden opleverde en aan de andere kant was het Pieter Suijkerbuijk die Marvin  Braat bediende , maar zijn halve volley vloog naast het VVR doel.
Na een goed uur spelen volgde een vlotte aanval van de thuisploeg en die werd vervolgens van dichtbij doeltreffende afgerond, 3-1.
Steenbergen liet het er daarna niet bij zitten, kreeg kansen via invaller Shantino da Silva en via 2 vrije trappen van Mike de Hoog na overtredingen op Boudein Bickel en Joshua van Willigen, maar die leverden geen goal op.
De aansluitingstreffer kwam er in de 84e minuut alsnog. Lennart Boot stuurde Bas van Broekhoven de diepte in, die leverde een puike voorzet af. Deze werd uitstekend binnen gekopt door Joshua van Willigen: 3-2.
Vlak voor tijd was het tenslotte de meegekomen Boudein Bickel die met zijn voorzet wederom Joshua van Willigen bereikte maar de verdiende gelijkmaker werd rakelings naast gekopt.
Weer geen overwinning dus voor v.v. Steenbergen dat na 3 wedstrijden nog slechts 1 schamel puntje heeft.

Zondag uit tegen Philippine

Zondag a.s. staat wederom een uitwedstrijd op het programma, ditmaal in Philippine tegen de club van die naam. Deze ploeg staat na 3 verloren wedstrijden nog op 0 punten dus wie weet kan het zondag misschien wel lukken.
De spelers vertrekken om 11:45 uur per bus vanaf het sportpark aan de Seringenlaan.
Supporters die met die bus willen meereizen zijn uiteraard van harte welkom.

Uitslagen senioren

Steenbergen 2 zaterdag - Kogelvangers 2 zaterdag: 2-1; De Fendert 6 zaterdag - Steenbergen 3 zaterdag: 3-2; DVO’60 6 zaterdag - Steenbergen 4 zaterdag: 1-14; VVR 1 - Steenbergen 1: 3-2; Unitas’30 2 - Steenbergen 2: 6-1; Dioz 2 - Steenbergen :3 afgelast.

Programma senioren

Voor zaterdag 12 oktober: Dosko 2 zaterdag - Steenbergen 2 zaterdag, aanvang 13.00 uur; Steenbergen 3 zaterdag - DBGC 3 zaterdag, aanvang 13.15 uur; Steenbergen 4 zaterdag - Klundert 4 zaterdag, aanvang 13.15 uur.
Programma senioren voor zondag 13 oktober: Philippine 1 - Steenbergen 1, aanvang 14.30 uur; Steenbergen 2 - VVR 2, aanvang 11.30 uur; Steenbergen 3 - BSC 3, aanvang 11.00 uur; Steenbergen dames zijn vrij

Door: John Rommers