Afbeelding
zaterdag 21 december 2019, 10:00

Steenbergen met goed gevoel winterstop in na 3-0 overwinning op Schijf

“Dit is het Steenbergen wat ik wil zien” , zei oefenmeester Robin Borremans 2 weken geleden na de met 1-4 gewonnen uitwedstrijd tegen Moc’17 in Bergen op Zoom.Diezelfde woorden kon hij afgelopen zondag herhalen na de 3-0 winst in de thuiswedstrijd tegen Schijf.

Zijn elftal speelde ook deze keer een prima wedstrijd tegen een ploeg waarvan op voorhand bekend is dat het bij hen aan inzet nooit ontbreekt. Dat was ook deze keer beslist het geval.Schijf toonde een goede instelling en ging de strijd met de Blauwwitten volop aan, maar Steenbergen stelde daar eveneens een uitstekende mentaliteit tegenover en was vooral voetballend de bovenliggende partij. Desondanks bleef Schijf heel lang in de wedstrijd want het duurde tot een kwartier voor tijd voor aleer de krappe 1-0 voorsprong werd verdubbeld en Schijf daardoor de hoop op een beter resultaat zag wegvloeien.Uiteindelijk werd de eindstand weer 10 minuten later bepaald op 3-0, hetgeen een juiste afspiegeling was van de krachtsverhoudingen deze middag.

Eerste kans voor Schijf

Steenbergen probeerde vanaf het begin het initiatief te nemen, maar moest toch toezien dat de eerste doelkans van de wedstrijd voor Schijf was. Een hoekschop van de Schijfse ploeg werd onderschept door Steenbergen doelman Joost van de Ree. Nadat hij echter de bal losliet kon een speler van de tegenstander deze alsnog bemachtigen. Verdediger Lars Heshof voorkwam vervolgens een treffer.
Maar daarna was het Steenbergen dat doelkansen kreeg. Een goede actie van Ahmed Dahir werd door de Schijf doelman tot hoekschop verwerkt en een verrassend schot van Jordy Dam was eveneens een prooi voor de doelman.
Een volgende solo van Ahmed Dahir werd besloten met een schot tegen de keeper op waarna Joshua van Willigen zijn rebound via een speler tot hoekschop verwerkt zag worden.
Op het half uur was het dan wel raak. Linksback Boudein Bickel ging via de zijkant mee naar voren, bediende Ahmed Dahir, waarna Joshua van Willigen in balbezit kwam.
Zijn schot verdween onder de doelman door tegen de touwen en dat betekende een 1-0 voorsprong voor Steenbergen.
Het laatste kwartier van de eerste 45 minuten ging het spel vervolgens heen en weer , zagen we 2 hardwerkende elftallen maar geen echte scoringskansen.

Treffer Steenbergen afgekeurd

Steenbergen begon ook weer goed aan de 2e helft en dacht in de 51e minuut de voorsprong verdubbeld te hebben. Weer was het Boudein Bickel die deze keer Mike de Hoog in stelling bracht en op zijn schot had de Schijfse keeper geen antwoord. Echter volgens de overigens uitstekend leidende scheidsrechter  Jack Brummer gebeurde dat in buitenspelpositie, dus ging dat feest niet door.
Schijf werd vervolgens dreigender en probeerde Steenbergen onder druk te zetten, maar de Steenbergse verdediging  gaf geen krimp. Nadat een vlotte aanval van Schijf werd besloten met een schot rakelings over was het in de 70e minuut Jordy Dam die op aangeven van Joshua van Willigen voor de 2-0 had kunnen zorgen, maar in goede positie kopte hij de bal rakelings naast.
Twee minuten later was het dan eindelijk wel raak. Ahmed Dahir , door Joshua van Willigen de diepte ingestuurd , omspeelde zijn tegenstander , zette de doelman op het verkeerde been en scoorde beheerst de 2-0.
Het pleit voor Schijf dat de ploeg ook daarna nog bleef proberen een beter resultaat te halen. Via rechts werd een vlotte aanval opgezet, tot drie keer toe werd de bal ingeschoten maar uiteindelijk door Steenbergen tot hoekschop verwerkt.
Goede mogelijkheden voor Ahmed Dahir en Mike de Hoog werden onschadelijk gemaakt door de doelman van Schijf, waarna in de 83e minuut Mo Dahir via een hoekschop in balbezit kwam en van dichtbij voor de 3-0 kon zorgen.
Steenbergen doelman Joost van de Ree moest daarna nog een keer redding brengen toen een vrije trap van Schijf werd ingeschoten, waarna de scheidsrechter een einde maakte aan de wedstrijd en Steenbergen dus een mooie en verdiende overwinning mocht bijschrijven.
Een mooie afsluiting ook voor Steenbergen van de eerste competitiehelft, waardoor de Blauwwitten in de brede middenmoot op de ranglijst zijn terecht gekomen.
Vanaf heden gaat voor even de winterstop beginnen.
De eerstvolgende kompetitie wedstrijd staat voor Steenbergen op het programma voor zondag 26 januari in Roosendaal. Tegenstander is dan niemand minder dan mede koploper RBC.

Uitslagen

Uitslagen senioren van zondag 15 december: Steenbergen 1 - Schijf 1: 3-0; Steenbergen 2 - Virtus 2: 4-3, Odio 3 Steenbergen 3: 1-1, Steenbergen dames - Grenswachters dames     1-1.