Steenbergen loopt massaal uit voor Sinterklaas

STEENBERGEN – Burgemeester Ruud van den Belt was, zo bekende hij, best een beetje zenuwachtig vanmiddag. Voor het eerst in zijn carrière viel hem namelijk de eer te beurt om Sinterklaas officieel welkom te heten. De goedheiligman stelde de burgervader gerust. ,,Ook u mag vanavond uw schoentje zetten.’’ Hetzelfde geldt natuurlijk voor alle kinderen, die – samen met hun (groot)ouders – massaal naar de Steenbergse haven waren gekomen voor de Sint.

Mede dankzij de grote tribune op de kop van de oude havenkom, was er voor iedereen genoeg plaats en hadden de vele belangstellenden allemaal uitstekend zicht op de boten waarmee Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten om één uur binnenvoeren.

,,Ik heb nog nooit zo’n mooie haven gezien,’’ vertelde Sint Nicolaas eenmaal aan wal, waar zijn Pieten de talrijke bezoekers op snoepgoed trakteerden en een speciaal voor de gelegenheid ingestudeerd dansje ten beste gaven.

Sinterklaas nam uitgebreid de tijd om zoveel mogelijk kinderen hoogstpersoonlijk te begroeten en mocht daarbij de nodige tekeningen en ook bloemen in ontvangst nemen. Vervolgens stapte hij op zijn trouwe schimmel voor de traditionele rondrit door de stad, met een Pietenband voorop en in zijn kielzog een enorme stoet, die met de Sint mee naar ’t Cromwiel ging voor de kindermiddag.