Steenbergen Live en Bassrulers Outdoor doorslaand succes

STEENBERGEN – De eerste editie van Steenbergen Live die zich gisteravond voltrok op het Waterhoefke en de tiende jaargang van Bassrulers Outdoor, vandaag op ditzelfde festivalterrein, zijn een doorslaan succes.

Organisator Erik Scherpenisse van 2K Music had in zijn ‘stoutste’ dromen gehoopt op zes- à zevenhonderd bezoekers bij Steenbergen Live, waar echter maar liefst negenhonderd muziekliefhebbers op af kwamen. ,,Jong en oud, zelfs ouders met hun kinderen, precies zoals we het graag wilden,’’ stelde Scherpenisse.

,,Dit is een stabiele basis om op verder te bouwen en van Steenbergen Live een traditie te maken.’’ Verdeeld over twee tenten waren er in de tent van het zogenoemde Shabby Fest optredens van o.a. de Steenbergse bands Sweet Chili en Go for the groupies, dj Din Sikkerhed en de formatie 666 The Nightmare. Het ‘Feest der herkenning’ in de andere tent bood het publiek muziek van de feest-dj’s Erwin, Arie & Wilco, après ski-zanger Starkoo en de Steenbergse gangmaker Chris Antonissen.

Vanmiddag om twaalf uur ging vervolgens Bassrulers Outdoor van start, met in de tenten, maar ook op het buitenpodium in totaal dertig verschillende dj-acts, die de festivalgangers trakteren op een grote variatie aan hardstyle dancemuziek.

,,We gaan de tweeduizend bezoekers zeker halen,’’ wist Scherpenisse eind van de middag te vertellen, afgaand op de voorverkoop, de toeloop tot nu toe en wetende dat er de komende uren nog meer dance-fans de weg naar het Waterhoefke zullen weten te vinden. Het lijkt er zodoende op dat Bassrulers Outdoor bij z’n tienjarig jubileum, mede dankzij de nieuwe locatie en het mooie weer, op een nieuw record afstevent. Boven alles heerst er een uitstekende, relaxte sfeer op het festivalterrein net buiten de stad. 

Foto's Mark Koenraadt & John Nijssen©KijkopSteenbergen.nl