Steenbergen krijgt eerst renovatiewinkel van Nederland

STEENBERGEN – In de Van Polanenstraat wordt de komende weken een (door)zonwoning van Stadlander omgebouwd tot de eerste renovatiewinkel van Nederland, bedoeld om zowel huurders als particuliere huiseigenaren wegwijs te maken in de mogelijkheden om hun woningen energiezuinig(er) en levensloopbestendig(er) te maken.

De zogenoemde ‘PopUpStore’ wordt ingericht aan de Van Polanenstraat 21, waar afgelopen vrijdag de aftrap werd gegeven voor het project, waarvan Stadlander de opdrachtgever is. De renovatiewinkel gaat op 23 mei open en wordt ‘gerund’ door Reimarkt, dat hierbij samenwerkt met diverse organisaties, adviesbureaus  en bedrijven uit de woningbouwmarkt.

De eerste producten die in de schappen komen te liggen zijn bestemd voor de doorzonwoningen uit de jaren zestig en zeventig, zoals die in Steenbergen-Zuid zijn te vinden. In heel de regio (Brabantse Wal) heeft Stadlander ooit zeshonderd dergelijke huizen laten bouwen.

De helft ervan is ondertussen particulier eigendom. De overgebleven huurders kunnen – tegen een huurverhoging die doorgaans grotendeels of helemaal wordt gecompenseerd door een lagere energierekening – maatregelen laten treffen ter verbetering van hun woningen. Wie voor het basispakket kiest, krijgt daar een goed geïsoleerde, zuinige woning voor terug. Daarnaast zijn er aanvullende opties, zoals een uitbouw, een ander gevelbeeld, een compleet energieneutrale woning, of aanpassingen ten behoeve van zorg aan huis en mensen met een beperkte mobiliteit. Zodat ook zij langer in hun vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen.

De renovatiewinkel en de website www.reimarkt-brabantsewal.nl bieden belangstellenden straks een duidelijk overzicht van de mogelijkheden en Reimarkt verzorgt via verschillende aannemers desgewenst ook de inkoop van de werkzaamheden en de materialen, waarbij de klant op gunstige tarieven kan rekenen.

In het vervolgtraject komen ook producten beschikbaar van andere woningtypen.