“Steenbergen komt in beweging” voor het goede doel

STEENBERGEN – Ankie Stoer! heeft grootse plannen voor het weekeinde van zaterdag 9 en zondag 10 mei. Bedoeling van de vriendengroep van Stichting Ankie is om dan zoveel mogelijk inwoners van heel de gemeente Steenbergen in beweging te brengen voor het goede doel: de strijd tegen kinderkanker.

Ankie Stoer! bracht hiervoor vorig jaar ruim 18.000 euro bijeen en werd door de afdeling Ultralopen van sv Diomedon gevraagd om dit jaar een evenement van de grond te tillen in het duurloopweekeinde. Met als achterliggende gedachte om zoveel mogelijk mensen op de been te krijgen.

Initiatieven ontplooien

,,Alle leeftijden moeten mee kunnen doen, maar het is wel de bedoeling dat sportclubs, culturele verenigingen, instellingen zoals scholen en zorgcentra, maar ook de horeca, zelf de activiteiten gaan organiseren. Wij coördiner het geheel, faciliteren waar nodig en zijn natuurlijk altijd bereid om de helpende hand toe te steken en partijen samen te brengen,’’ vertelt Jos Cuelenaere van Ankie Stoer!

Volgens hem is er vanuit een aantal grote(re) sportverenigingen, bij wie als eerste de animo werd gepeild, enthousiast gereageerd op het project. SC Welberg heeft voor de zaterdagavond bijvoorbeeld zwembad De Meermin al afgehuurd, voor een waterpolotoernooi en een hindernisparcours.

Informatieavond

Deze week krijgen zoveel mogelijk organisaties in alle kernen bericht over “Steenbergen in beweging”, met het verzoek hun steentje bij te dragen. Vrijdagavond 27 februari is er bij De Joosse bovendien een informatiebijeenkomst over de happening, waaraan de Gemeente Steenbergen o.a. haar medewerking verleent door het inzetten van haar sportcoaches.

Voor nadere inlichtingen is Jos Cuelenaere van Ankie Stoer! bereikbaar via (0167) 564150 en ankiestoer@gmail.com