zaterdag 27 april 2019, 15:00

Steenbergen keihard onderuit tegen veel feller Victoria’03

Victoria’03 – Steenbergen 5-0

Zo win je een wedstrijd van titelkandidaat RBC met 6-1 (donderdag 18 april) en zo verlies je 4 dagen later een wedstrijd tegen degradatiekandidaat Victoria’03 met 5-0 (maandag 22 april). Steenbergen heeft het bepaald niet met ploegen die moeten vechten voor lijfsbehoud.

Een 3-tal weken geleden werd kansloos verloren van Schijf met 3-0, eenvoudig omdat Schijf meer strijdlust op de mat wist te leggen. De nederlaag tegen Victoria’03 in Oudenbosch kan in dezelfde categorie worden bijgeschreven.Victoria staat in direct degradatiegevaar en moet dus knokken voor iedere punt. Dat deden de mannen uit Oudenbosch dan ook en daar had Steenbergen geen afdoende antwoord op.Door de betere wedstrijdinstelling van de spelers van Victoria’03 werden de meeste duels door hen gewonnen, waren de spelers van de thuisploeg meestal eerder bij de bal dan de Blauwwitten maar was het aller belangrijkste dat er kansen kwamen die werden benut.De thuisploeg nam vanaf het begin het initiatief maar het duurde tot de 15e minuut voordat er werd gescoord. De Blauw-witten moesten in de eerste helft twee tegendoelpunten incasseren en kregen vervolgens in de tweede helft de 3-0 rond de oren. Dat gebeurde in de 70e minuut. Acht minuten later kwam de volgende tegentreffer en kort voor het einde van de wedstrijd kreeg Steenbergen een terechte penalty tegen en kwam de stand, tevens eindstand op 5-0.

De eerstvolgende wedstrijd voor v.v. Steenbergen staat weer pas op het programma voor zondag 12 mei omdat de KNVB de komende 2 weekends als inhaalzondagen heeft geprogrammeerd. De Blauwwitten zullen dan in een thuiswedstrijd gaan aantreden tegen VVR uit Rijsbergen.

Op donderdagavond 2 mei speelt Steenbergen een oefenwedstrijd tegen 1e klasser Dosko uit Bergen op Zoom. De aanvang van deze wedstrijd is om 20.00 uur in Steenbergen.