‘Steenbergen is toe aan nieuwe burgemeester’

STEENBERGEN – De ruim 250 aanwezigen die vanavond aanwezig waren bij de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Steenbergen kregen een onverwachte primeur te horen. Waarnemend burgemeester Joseph Vos eindigde zijn toespraak met de opmerking dat naar zijn mening de tijd in Steenbergen rijp is voor een nieuwe burgemeester. Nu de wonden van de bestuurscrisis voorzichtig helen en het vertrouwen in elkaar terugkeert, is de waarnemend burgervader van mening dat Steenbergen daar het meest bij gebaat is.

,,Rond de Kerstdagen had ik een gesprek gehad met de Commissaris van de Koning en heb ik hem het advies gegeven te starten met de procedure om tot een nieuwe burgemeester voor de gemeente Steenbergen te komen”, aldus Vos ten overstaan van een de verraste menigte.

,,Steenbergen is er aan toe en heeft er recht op. Hij heeft dit advies in zoverre opgevolgd dat hij een dezer dagen de fractievoorzitters uit zal nodigen om het te bespreken en de eerste stappen richting de procedure te zetten.”

Onvermijdelijke conclusie van deze mededeling was dat Vos dus zijn tweede en laatste nieuwjaarstoespraak als burgemeester van de gemeente Steenbergen bezig hield.
,,Weet dat ik er geweldig van geniet om burgemeester van Steenbergen te mogen zijn. Maar, ik ben nog niet weg, dus klop gewoon aan mijn deur. De verbinding tussen Joseph Vos en Steenbergen zit wel goed.”

Desgevraagd liet de burgemeester weten dat hij in aanloop naar zijn advies aan de Commissaris van de Koning alle fractievoorzitters heeft gesproken. ,,Ik merkte in die gesprekken dat men klaar is voor een nieuwe burgemeester. De emoties zijn er nog wel, maar men kan er goed en rustig over praten. Het draagt niets meer bij om nog langer te wachten.”

Gemiddeld duurt de procedure om te komen tot een nieuwe burgemeester negen maanden. Dat betekent dat in de raad van oktober de installatie plaats kan vinden.