Steenbergen in volgende ronde bij Brabantse Erfgoedprijs

STEENBERGEN – Expeditie Nassau uit Steenbergen is samen met zeven andere deelnemers door naar de volgende ronde van de Brabantse Erfgoedprijs 2017. Van de 72 inzendingen vond de vakjury het project Levensboek origineel en inspirerend en dat maakt nu kans op de tweejaarlijkse erfgoedprijs. De kandidaten gaan nu strijden om een van de drie finaleplaatsen, zo meldt de communicatieafdeling van gemeente Steenbergen.

Met haar project wil Expeditie Nassau ervoor zorgen dat Steenbergenaren trots worden op haar rijke vestingverleden. Dat haar inwoners haar historie leren kennen, omarmen en uitdragen. Dat denken de bedenkers te bereiken met het ‘Levensboek’, dat iedere nieuwe Steenbergenaar bij geboorte krijgt en dat meeloopt met een aantal levensfasen. Erfgoed Brabant wil met de derde editie van de Brabantse Erfgoedprijs – waarmee 10.000 euro en een begeleidingstraject te winnen is – erfgoedinitiatieven in de spotlight zetten én stimuleren. Bij erfgoed gaat het om mensen, hun verhalen, tradities en acties.

Finale

Samen met zeven anderen gaat Expeditie Nassau nu de strijd aan om uiteindelijk in de finale van de Brabantse Erfgoedprijs 2017 te komen. De kandidaten presenteren hun project aan de vakjury. In september wordt uit de kandidaten een definitieve keuze gemaakt voor drie projecten waarop het publiek een stem kan uitbrengen. Het project dat de meeste stemmen ziet te vergaren wint de prijs.