Steenbergen in Beeld via houten bankje naar politieke pluche

STEENBERGEN – Als politiek kopstuk moet Peter de Koning zijn sporen nog verdienen. Als houtkunstenaar heeft hij ze echter al meer dan achter gelaten. Nu de markante Steenbergenaar besloten heeft zijn eigen partij, Steenbergen in Beeld, te lanceren, viel te verwachten dat hij dit ambacht aan zou wenden om zijn verkiezingscampagne vorm te geven. De komende maanden verschijnen door heel de gemeente Steenbergen dan ook ‘Peter de Koning-originals©’: houten bankjes als opstapje naar het politieke pluche. Wie er een voor de deur wil, mag zich melden bij de maker. Facebook is daar een goede manier voor.  

Het lijkt me meer effect hebben dan die duffe verkiezingsposters,” aldus De Koning. “Bovendien staat het symbool voor onze partij. We willen dat de mensen elkaar weer leren kennen. Hoe kun je dat beter doen dan door een bankje weg te zetten waarop je gezellig een praatje kunt maken. De mensen moeten weer een beetje gaan leven; weg vanachter die computer.”

Campagneleider

Tien aanvragen zijn inmiddels binnen en de eerste bank is geplaatst. Aan de Ruiterstallen voor de deur van een fan van N257TV, het YouTube kanaal waarop de vloggers met regelmaat misstanden in de gemeente Steenbergen aan de kaak stellen. De tweede houten sofa verschijnt binnenkort aan de Stoofdijk waar Vladimir Horniček woont, vlog-kameraad van De Koning en campagneleider van SiB .

Het onderwerp van gesprek op de bankjes, lijdt voor de Koning geen enkele twijfel: “Het gaat bijna altijd over mij.”

Foto en tekst: Dasja Abresch©Steenbergse Courant