Steenbergen in Beeld ageert tegen vergunning carnavalsfeest

STEENBERGEN – Partij Steenbergen in Beeld haalt uit vanwege een vergunning die brasserie De Kaai heeft gekregen om een carnavalsfeest te houden in het pand waarin voorheen sportshop Heshof een winkel had. De partij beschuldigt in feite gemeente Steenbergen ervan dat ze meten met twee maten en speelt daarbij op de man.

Die man is dan Ewoud van den Berg, een van de drie ondernemers die De Kaai runnen. Hij zou vanwege zijn connecties met het CDA de vergunning versneld hebben gekregen, aldus de beschuldiging. “De Kaai heeft in oktober vorig jaar een evenementenvergunning aangevraagd. Gewoon op tijd, net zoals we dat bij alle activiteiten doen. Die is beoordeeld en vervolgens verleend”, zo is de reactie van Ewoud van den Berg.

Dit jaar geen tent

De Kaai heeft de voormalige winkelruimte gehuurd en gaat daar na een verbouwing kamers in realiseren voor Hotel De Kaai. Tijdens de carnaval wordt door Kaai een feest gegeven. “Vorige keer hadden we daarvoor een tent geplaatst. Omdat onze nieuwe ruimte nog helemaal leeg is vonden we dat een ideale ruimte voor het feest van dit jaar. Daarvoor hebben we een evenementenvergunning aangevraagd, de aanvraag is beoordeeld en vervolgens is de vergunning verleend. We beschikken vanzelfsprekend over een horecavergunning. Ook wordt de ruimte nog gekeurd door de brandweer. Daarbij verwachten we geen problemen. Na goedkeuring kan het feest daar gewoon doorgaan”.