vrijdag 28 april 2017, 16:00

Steenbergen doet goede zaken met 7-1 winst op Grenswachters

STEENBERGEN - Zelf de volle winst pakken tegen degradatiekandidaat Grenswachters en de meeste concurrenten voor de winst van de 3e periode (Hoeven en Philippine) gelijk zien spelen. Steenbergen deed dus goede zaken, stuurde Grenswachters met een maar liefst 7-1 nederlaag naar huis en pakte voorlopig de eerste plaats in de 3e periode.

Winst van die periode – waarvoor nog 3 wedstrijden gespeeld moeten worden – betekent deelname aan de nakompetitie voor promotie naar de 2e klas , maar zover is het natuurlijk nog lang niet. De winst op Grenswachters kwam in ieder geval vrij eenvoudig tot stand. Al in de eerste minuten waren en direct kansen voor Vincent Mosmans en Thom Luijks maar beide blauw witten schoten die mogelijkheden over. Vijf minuten later was het al wel raak, hoewel het even duurde voordat de bal er echt in ging. Een goed schot van Jordy Dam werd in eerste instantie door de Putse doelman gekeerd , de rebound ging hierna via Roy van Gils tegen de paal, waarna Vincent Mosmans uiteindelijk binnen schoot (1-0). Vanaf de aftrap was het vervolgens Grenswachters wat een aanval opzette maar het beslissende schot ging rakelings voorlangs het Steenbergen doel. Weer 5 minuten later volgde de 2e Steenbergse treffer. Nu was het Roy van Gils die een voorzet van de even later geblesseerd uitgevallen Wouter Merkx prima raak kopte (2-0).

De draad weer opgepakt

Na een wat mindere periode werd de draad in de 25e minuut weer opgepakt. Via een snelle aanval over links kwam de bal vanaf de voet van Roy van Gils voor het Grenswachters doel en was het Vincent Mosmans die voor de 3-0 zorgde. En weer 5 minuten later bepaalde Gerrald Raaijmakers de ruststand op 4-0 toen hij op aangeven van Stijn Baarendse de Grenswachters doelman heel mooi het nakijken gaf.

Grenswachters kreeg nog in de eerste 45 minuten een 2 tal kansen om weer in de wedstrijd te komen maar was aanvallend onmachtig en Vincent Mosmans had eigenlijk voor de 5e treffer moeten zorgen toen de doelman van de tegenpartij een schot van Jordy Dam losliet en hij de rebound in uitstekende positie naast zag gaan.

Nog meer doelpunten

De eerste kans van de 2e helft was weer voor Steenbergen. Dit keer was het Vincent Mosmans die voorgaf naar Roy van Gils maar de invaller doelman van Grenswachters redde uitstekend ten koste van een hoekschop. Steenbergen gaf hierna de tegenpartij te veel ruimte om  aanvallend gevaarlijker te worden hetgeen in de 55e minuut tot een voor doelman Jeroen Sebregts onhoudbare tegentreffer leidde (4-1). Maar na deze treffer waren het toch weer de blauw witten die er een schepje bovenop deden. Nadat eerst Roy van Gils rakelings voorlangs schoot was het in de 69e minuut Jeroen Augustijn die op aangeven van Roy van Gils voor de 5-1 zorgde. Jordy Dam zorgde er voor dat via zijn pas Vincent Mosmans weer in schietpositie kwam en dat betekende 6-1 waarna Thom Luyks uit een voorzet van Roy van Gils voor de 7-1 eindstand zorgde. Jordy Dam en invaller Bart Heshof waren hierna nog dicht bij een 8e treffer maar de Grenswachters doelman redde 2 keer prima waardoor een dik verdiende en duidelijke 7-1 op het scorebord bleef.

Overige uitslagen senioren

Steenbergen 4 - Nw.Borgvliet 5 0-4; Sc.Welberg dames 2 - Steenbergen dames 2-2; SCO zaterdag 2 - Steenbergen zaterdag 3 1-1.

Programma senioren

Zaterdag 29 april: Fc.Bergen 1 - Steenbergen 1, aanvang 20.00 uur; Dosko zaterdag 2 – Steenbergen zaterdag 2, aanvang 12.00 uur; Pelikaan zaterdag 5 - Steenbergen zaterdag 3, aanvang 15.00 uur.

Zondag 30 april: Steenbergen 2 - Boeimeer 2, aanvang 11.30 uur; Steenbergen 3 - Cluzona 3, aanvang 11.30 uur; Steenbergen 4 is vrij; Hoeven dames - Steenbergen dames   aanvang 9.45 uur.