zaterdag 2 maart 2019, 13:00

Steenbergen buigt 0-2 achterstand om in 5-2 overwinning

Steenbergen wist de thuiswedstrijd die het afgelopen zondag speelde tegen hekkensluiter Sab uit Breda met ruime cijfers in winst om te zetten. Was het verwacht? Gezien de resultaten van de laatste wedstrijden en de stand op de ranglijst eigenlijk wel. Was het verdiend? Na de eerste 45 minuten zeker niet, na 90 minuten uiteindelijk wel, hoewel de  uitslag gezien de gehele wedstrijd geflatteerd was.

Steenbergen begon de wedstrijd op een zonovergoten sportpark aan de Seringenlaan  uitstekend, wist zich in de eerste 15 minuten via goed voetbal enkele uitstekende scoringskansen te creëren maar liet het daarna in het vervolg van de eerste helft afweten.

Sab kwam beter in de wedstrijd vooral omdat het baas werd op het middenveld. Steenbergen gebruikte teveel de lange bal en wist te vaak niet de goede kleur te vinden. Een snelle aanval over rechts werd besloten met een goed schot waarop Jeroen Sebregts het antwoord schuldig moest blijven, 0-1.
En 3 minuten later lag nummer twee in het Steenbergse doel toen de Sab spits zich uitstekend vrij speelde en ook uitstekend wist te scoren: 0-2.
Sab kreeg een prima mogelijkheid om er 0-3 van te maken maar doelman Jeroen Sebregts hield zijn ploeg op de been. In de laatste vijf minuten van de eerste helft waren het toch de Blauwwitten die nog op gelijke hoogte kwamen. Eerst wist Stijn Heideman een voorzet van Tom van Riesen achter de Sab doelman te werken en op slag van rust kon Tom van Riesen de 2-2 binnenschieten. Hij kreeg daarbij wel de hulp van de Bredaase keeper.

Ook het begin van de tweede helft was nog niet bepaald hoopgevend, hoewel Enzo den Haak zich tot twee keer toe liet gelden, o.a. met een schot dat via de lat over ging.  Aan de andere kant kreeg Sab in de 58e minuut een bijna niet te missen kans die in het Steenbergse zijnet verdween, maar nadat een doelpunt van Remco van de Riet terecht was afgekeurd wegens buitenspel kwam even later dan toch de voorsprong.

Een verre ingooi van Xander Burggraaff kwam tot bij Mike de Hoog en die wist met een mooie volley de 3-2 binnen te schieten.

Definitieve beslissing

De definitieve beslissing kwam in de 75e minuut toen Enzo den Haak een hoekschop van Stijn Baarendse keihard en onhoudbaar tegen het Sab net kopte en dat dus de 4-2 voorsprong betekende.
Blauwwit doelman Jeroen Sebregts moest nog een keer aan de bak om een snelle counter van Sab onschadelijk te maken waarna Tom van Riesen 5 minuten voor tijd zijn bekeken schot tegen de paal zag komen.
Het slotakkoord was voor Stijn Heideman die uit een hoekschop van wederom Stijn Baarendse koppend de 5-2 eindstand bepaalde.

Vermeldenswaardig is zeker ook de invalbeurt van Pieter Suijkerbuijk die na een blessure periode van anderhalf jaar eindelijk weer speelklaar is en de laatste 10 minuten zijn eerste invalbeurt mocht maken.
Steenbergen is door deze overwinning opgeklommen naar een gedeelde 4e plaats, samen met Philippine en Terneuzen. En wie had dat kunnen denken voor de winterstop.
Komend weekend is er geen kompetitievoetbal i.v.m. karnaval. De week daarop staat voor Steenbergen een uitwedstrijd tegen Clinge op het programma.