Steenbergen Anders en CDA pleiten voor cameratoezicht

STEENBERGEN – Als het aan de fracties van Steenbergen Anders en het CDA ligt, hangen er binnenkort camera’s in het stadscentrum van Steenbergen. Middels artikel 40 vragen roepen zij het college op om de technische en financiële mogelijkheden hiertoe te onderzoeken. De fracties sluiten zich hiermee aan bij het Retail Platform Steenbergen en de Koninklijke Horeca Nederland afdeling Steenbergen die de gemeenteraad eerder deze maand verzochten om cameratoezicht.

De indieners zijn van mening dat de veiligheid in het centrum onder druk staat. Met name in de late avond en nacht is er sprake van overlast en daarom is het volgens hen tijd voor actie. “Immers,” schrijven de fracties, “Veiligheid is een van de belangrijkste factoren die de aantrekkelijkheid van het Steenbergse centrum bepalen.”

Volgens StAn en het CDA hebben vele gesprekken met bewoners en gebruikers van het centrum hen overtuigd van de noodzaak van camera’s in de binnenstad, vast of mobiel. “Niet alleen zal dit preventief werken maar ook helpt dit de politie om achteraf de identiteit van de dader vast te stellen.”