Steenbergen aast op duurzaam bedrijventerrein

STEENBERGEN – Steenbergen is in de race om de vestiging van een nieuw bedrijventerrein in de wacht te slepen. Het gaat niet om een logistieke blokkendoos zoals die in steeds meer omliggende gemeenten verschijnen, maar juist om een duurzaam park waar reststoffen opnieuw worden gebruikt.

Wethouder Willy Knop noemde het al even in de afgelopen raadsvergadering, en hoewel het nog geen uitgemaakte zaak is, heeft hij goede hoop dat de keuze op Steenbergen zal vallen. “Het komt voort uit een rapport dat het veerkrachtig bestuur Brabantse Wal heeft laten uitvoeren. Zo’n bedrijventerrein van maximaal 55 hectare zou dus ook aan Woensdrecht of Bergen op Zoom toegewezen kunnen worden, maar voor eerstgenoemde is het lastig vanwege de hoeveelheid Natura 2000 gebieden. En we weten allemaal in welke financiële positie Bergen op Zoom zit.”

Bedrijventerrein van de toekomst

Als het inderdaad naar Steenbergen komt, zou dat een enorme boost zijn voor de werkgelegenheid. Want verhoudingsgewijs werken veel inwoners in andere gemeenten. “Daarom willen we juist die bedrijven hierheen halen. Dan kunnen mensen op de fiets naar het werk. En dit gaat echt om een next level bedrijventerrein, niet van die vierkante gebouwen, maar met water en groen erbij. Er komen dan bedrijven die elkaar aanvullen: het plastic afval van de ene, kan de brandstof zijn voor de andere. Dat is echt booming en sluit bovendien mooi aan bij onze eigen plannen voor een duurzaamheidspark.”

In december gaat het voorstel richting de Provincie.

Foto: Wethouder Economische zaken Willy Knop

[ door Nicole van de Donk ]