Steenbergen 1 ook komend seizoen in dezelfde 4e klasse van zaterdagcompetitie

Zoals bekend heeft K.N.V.B. net als vorig seizoen (seizoen 2019/2020) ook voor het huidige seizoen (seizoen 2020/2021) moeten besluiten de competities in het amateurvoetbal voortijdig af te breken en niet meer te laten hervatten. Uiteraard heeft dat alles te maken met de maatregelen die vanaf begin oktober vorig jaar al gelden vanwege het coronavirus. Nadat de meeste verenigingen op dat moment nog slechts 3 of 4 competitiewedstrijden hadden gespeeld (in sommige gevallen zelfs nog maar 2 wedstrijden) moest de competitie worden stilgelegd, maar was er aanvankelijk nog hoop dat er vanaf januari weer gespeeld zou kunnen worden.
Maar helaas was dat niet het geval en wordt er tot op de dag van vandaag nog steeds niet in competitieverband gevoetbald door de amateurvoetballers.

De K.N.V.B. heeft ondertussen besloten dat alle verenigingen het komende seizoen in dezelfde klasse zullen uitkomen als dit seizoen.
Zelfs als er nu nog teams zouden wegvallen blijven de huidige competities intact.

Vorig seizoen werden geen kampioenen en degradanten aangewezen, maar een aantal clubs promoveerde alsnog doordat er open plekken vielen in verschillende andere klassen.
Die open plekken vielen toen o.a. vanwege fusies, terugtrekkingen of een overstap van clubs van het zondag- naar het zaterdagvoetbal.
Ook dit seizoen zullen geen kampioenen en degradanten worden aangewezen.

Mocht later blijken dat er toch teams zijn die zich uit de competitie terugtrekken, om welke reden dan ook, dan wordt de competitie begonnen met minder teams.
De mogelijke open plekken worden vervolgens rechtgetrokken in de nacompetities van het seizoen 2021/2022. Daarin kunnen dan extra promotieplekken vergeven worden.

Slechts 4 wedstrijden voor Steenbergen 1

Ook het eerste elftal van v.v. Steenbergen had nog maar 4 competitiewedstrijden gespeeld toen begin oktober de competitie werd stilgelegd. De Blauwwitten begonnen met een uitwedstrijd tegen Sc Welberg waarin een 2-6 overwinning werd behaald.
De tweede wedstrijd was een thuiswedstrijd tegen Vrederust uit Halsteren die een 7-1 overwinning opleverde. Daarna volgde een 2-2 gelijkspel in de uitwedstrijd tegen v.v. Waarde en tenslotte een 0-1 nederlaag thuis tegen v.v. Kruiningen.
De laatste twee wedstrijden moesten al zonder publiek worden afgewerkt, maar na de thuiswedstrijd tegen v.v. Kruiningen werd alles stilgelegd en dus helaas niet meer hervat.

Ervan uit gaande dat de coronamaatregelen de komende maanden kunnen worden versoepeld – of wie weet misschien kunnen worden afgeschaft als de meeste mensen een vaccin hebben ontvangen – hopen we dat de nieuwe voetbalcompetitie 2021/2022 op een normale manier kan beginnen in augustus met de voorbereidingen en in september met de eerste competitiewedstrijden.

De tegenstanders van v.v. Steenbergen zijn dan dus ook weer dezelfde als het huidige seizoen, te weten Fc. De Westhoek’20 uit Burgh-Haamstede, v.v. Kruiningen uit Kruiningen, S.P.S. uit Poortvliet, v.v. Rillandia uit Rilland, V.V.C.’68 uit Halsteren, Wik’57 uit Kerkwerve, v.v. Vrederust uit Halsteren, v.v. Waarde uit Waarde, v.v. Smerdiek uit St. Maartensdijk, v.v. Brouwershaven uit Brouwershaven, S.K.N.W.K. uit Nieuwerkerk, Sc Stavenisse uit Stavenisse en Sc Welberg uit Welberg.

Mogelijk nog Regio Cup


Mocht de situatie rondom de beperkingen vanwege het coronavirus de komende tijd verbeteren, dan wil de K.N.V.B. een zogenaamde Regio Cup gaan optuigen.
Daarin zullen teams (senioren en jeugd) in kleine lokale poules aan elkaar gekoppeld worden met als doel dit seizoen toch nog wedstrijden te kunnen spelen, anders dan alleen tegen teams van de eigen vereniging.
De intentie van de voetbalbond is dus om het amateurvoetbalseizoen toch nog met wedstrijden te kunnen afsluiten, zowel voor de jeugd als voor de senioren.
De K.N.V.B. zal ervoor zorgen dat ze alles klaar heeft staan om direct te kunnen starten zodra mogelijke versoepelingen dat mogelijk maken.
De poule-indelingen voor deze Regio Cup worden door de K.N.V.B. uiterlijk 9 april bekendgemaakt.

Steenbergen 1 en 2 oefenden tegen elkaar


Nu het op dit moment alleen nog maar mogelijk is om oefenwedstrijden te spelen tegen teams van de eigen vereniging, speelden het 1e en 2e elftal van v.v. Steenbergen afgelopen zaterdag een onderlinge wedstrijd.
De hoofdmacht van oefenmeester Robin Borremans won deze onderlinge partij met 4-0 na een 3-0 ruststand.
Via Ahmed Dahir werd in de 10e minuut van de eerste helft de 1-0 gescoord waarna Mike de Hoog 10 minuten later voor de 2-0 zorgde.
In minuut 25 zorgde Ahmed Dahir met zijn 2e treffer voor de 3-0 ruststand.
In de tweede helft was het Kai Heshof die met een mooie volley voor de 4-0 eindstand zorgde.

Foto: Duel om de bal tijdens de wedstrijd tussen Sc Welberg en Steenbergen in september 2020. In het midden Steenbergen speler Mike de Hoog in duel met Diego Vaissaire (links) en Tjeu den Ridder van Sc Welberg. Ook het komende seizoen zullen beide teams elkaar tegenkomen in de competitie.

Foto: Steenbergen speler Gio van der Wegen maakt de 0-1 in de wedstrijd tegen Sc Welberg.

Beelden bij dit artikel