Steenbergen 1 niet opgewassen tegen veel beter Terneuzen. Morgen thuis tegen Sc Gastel

Terneuzen – Steenbergen       4-0

Zondag 22 september was dan eindelijk de dag dat de nieuwe amateur voetbalcompetitie 2019/2020 begon. Voor het 1e elftal van Steenbergen betekende dat meteen een moeilijke uitwedstrijd tegen v.v. Terneuzen en dat hebben de Blauwwitten geweten. Steenbergen trof in Zeeuws Vlaanderen een Terneuzen dat mogelijk nog een beter elftal had dan in het vorig seizoen.

De nieuwe Steenbergse  oefenmeester Robin Borremans moest voor de wedstrijd al een tegenvaller incasseren, toen tijdens de warming up bleek dat verdediger Lennart Boot moest afhaken. En de 2e domper moest hij incasseren na 45 seconden spelen.
Een prima schot van Terneuzen werd toen in eerste instantie nog gekeerd door doelman Joost van de Ree, maar de bal kwam vervolgens voor de voeten van een Terneuzen speler die alsnog raak schoot, 1-0.
Steenbergen trapte af en antwoordde met een afstandsschot van Enzo den Haak dat tegen de lat uiteen spatte. De bal kwam daarna weer in bezit van Terneuzen dat een aanval opzette die besloten werd met een afstandsschot dat tegen de lat boven doelman Joost van de Ree werd geschoten.

Penalty

En weer 3 minuten later volgde een aanval van Terneuzen die besloten werd met een voorzet die geen gevaar opleverde maar scheidsrechter Broekhoven had een overtreding geconstateerd van Bart Heshof waardoor de bal op de stip kwam. En dat betekende een 2-0 achterstand voor Steenbergen binnen 6 minuten voetballen.
De jonge Steenbergse ploeg was zichtbaar aangeslagen en kon geen grip krijgen op het goede combinatievoetbal van de thuisploeg. De Zeeuwse spelers waren voetballend beter dan de Blauwwitten, waren ook feller en wonnen daardoor de meeste duels.
Zo af en toe kwam Steenbergen in de loop van de 1e helft ook wat meer richting het doel van de thuisploeg. In de 18e minuut resulteerde dat in een vrije trap voor Jordy Dam nadat Joshua van Willigen onderuit was gehaald. De vrije trap was prima genomen maar de doelman van Terneuzen wist de bal tot hoekschop te verwerken.
Een kansje voor Mike de Hoog werd op het half uur door een Terneuzen speler geblokt waarna 5 minuten later de 3-0 binnen lag. Een schot van Terneuzen werd via het lichaam van Xander Burggraaff van richting veranderd waardoor doelman Joost van de Ree kansloos was.
Terneuzen kreeg vervolgens nog enkele mogelijkheden die niet werden benut, waarna Enzo den Haak kort voor rust vanaf de middenlijn langs enkele tegenstanders soleerde.
Zijn iets te zachte schot kon , helaas voor Steenbergen , nog net voor de lijn door een speler van Terneuzen worden gekeerd.

Na de thee zagen we een in eerste instantie iets beter voetballend Steenbergen in vergelijking met de eerste 45 minuten , hoewel de thuisploeg rond de 50e minuut tot 2 keer toe richting doelman Joost van de Ree oprukte. Beide kansen werden echter niet benut.
Na een goed uur voetballen was het daarna weer Enzo den Haak die zich een doelkans creëerde, de Terneuzen doelman was al gepasseerd, maar ook nu kon een verdediger van Terneuzen redding brengen.
Op aangeven van Davy Krijnen kreeg Jordy Dam in de 65e minuut een goede scoringskans maar zijn schot werd door de Terneuzen doelman in 2 keer  gestopt. De laatste 25 minuten waren vervolgens weer duidelijk voor Terneuzen. De thuisploeg kreeg nog  verschillende mogelijkheden om de score verder op te voeren maar het bleef voor Steenbergen beperkt tot nog 1 tegentreffer. Die werd gescoord in de 80e minuut via een afstandsschot waarop doelman Joost van de Ree geen antwoord had.
Dat betekende dus een dikke 4-0 nederlaag in de eerste competitiewedstrijd voor v.v. Steenbergen 1 tegen een goede Terneuzen ploeg, die naar onze mening nog hoge ogen gaat gooien in het verloop van de competitie.

Morgen thuis tegen Sc Gastel

Zondag wacht voor de Blauwwitten de eerste thuiswedstrijd van de nieuwe competitie met als tegenstander Sc Gastel. Dit elftal is begonnen met een 2-1 overwinning op Steen.
We zijn dan ook erg benieuwd of Steenbergen wel is opgewassen tegen deze ploeg.
De aanvang van de wedstrijd is zoals altijd om 14.30 uur op het sportpark aan de Seringenlaan.

Door: John Rommers