Steenbergen 1 begint competitie met uitwedstrijd tegen Terneuzen

Terneuzen – Steenbergen, aanvang 14.30 uur

Na een voorbereidingsperiode van een dikke 6 weken begint morgen, zondag 22 september dan eindelijk het echte werk voor het 1e elftal van v.v. Steenbergen. De Blauw witten beginnen de competitie nou niet bepaald eenvoudig, want meteen moet een uitwedstrijd worden gespeeld tegen Terneuzen,  in ieder geval vorig seizoen  één van de betere teams van de 3e klasse A.

De nieuwe oefenmeester Robin Borremans kwam niet bepaald in een gespreid bedje toen hij begin augustus aan zijn nieuwe karwei begon.
In de persoon van aanvoerder Jeroen Augustijn , Jeroen Sebregts , Stijn Baarendse, Tom van Riesen, Stijn Heideman, Remco van de Riet en Wouter Merkx vertrokken maar liefst 7 basisspelers naar andere verenigingen.
Daar staat tegenover dat de nieuwe trainer van vv Steenbergen wel kan gaan beschikken over 5 talentvolle eigen jeugdspelers die de selectie zijn komen versterken , te weten Boudein Bickel, Lars Heshof, Mike de Hoog, Diego Vaissaire en Bas van Broekhoven.
Daarnaast is Jordy Dam na een jaartje Dosko weer teruggekeerd bij de Blauwwitten en zijn Roy Iriks, Dorus Bakker, Tim den Houting , Shantino da Silva en Joshua Van Willigen spelers die van andere verenigingen naar v.v. Steenbergen zijn gekomen en ook op de deur kloppen van het 1e elftal.

Oefenwedstrijden met wisselend succes

In de voorbereidingsperiode zijn door Steenbergen met wisselend succes 9 oefenwedstrijden gespeeld, waarbij het ook deze keer weer jammer was dat de trainer vanwege vakanties en blessures lang niet altijd kon beschikken over alle selectiespelers.
Er werd 5 keer gewonnen, 3 keer verloren en 1 keer gelijk gespeeld en omdat Robin Borremans uiteraard alle (nieuwe) spelers graag aan het werk wilde zien, gebeurde dat in veel verschillende samenstellingen.
We hopen dan ook dat de nieuwe Steenbergse oefenmeester zijn definitieve keuze heeft gemaakt en met zijn sterkste formatie zondag richting Terneuzen kan vertrekken.
De wedstrijd begint om 14.30 uur.
De spelersbus vertrekt om 11.45 uur vanaf het sportpark aan de Seringenlaan.
Supporters kunnen uiteraard met de bus meereizen naar Terneuzen om hun favorieten aan te moedigen.

Door: John Rommers