Start van nieuwe cursus Valpreventie

STEENBERGEN – Senioren wonen langer zelfstandig thuis. Het is voor hen van belang dat ze veilig wonen en ook in goede conditie en voldoende beweging hebben. Daarmee wordt het risico om te vallen met mogelijk nare gevolgen verminderd. Deelname aan een cursus Valpreventie die WijZijn Steenbergen verzorgt is daarom een goede zet.

Op 24 januari gaat een nieuwe cursus Valpreventie van start bij Fysio Piessens. De cursus omvat 8 bijeenkomsten die op vrijdagochtenden worden gegeven door Fia Traets. Aanvang telkens om 9:30 uur, om 11:00 uur wordt afgesloten.
Tijdens de cursus krijgen de deelnemers tal van tips en leren ze om goed op te staan na een val, maar bovenal worden de spieren door de oefening versterkt en verbeterd. Veelal stromen de deelnemers na afloop door naar een andere beweegactiviteit zoals Tai Chi, Meer Bewegen voor Ouderen, Bewegen op de Stoel of de seniorenfitnessgroep. Hierdoor behouden ze de opgebouwde conditie en het evenwicht.

Informatie of aanmelden kan via Tonnie Joxhorst van WijZijn Steenbergen. Haar telefoonnummer is (0167) 750 850. Inhoudelijk informatie over de cursus wordt gegeven door Fia Traets, telefoon (0167) 567 521.