Stadsraad zoekt contactpersonen

STEENBERGEN – Stadsraad Steenbergen is in deze coronacrisis op zoek naar inwoners die als contactpersoon voor hun straat willen fungeren. Zo kan snel hulp geboden worden aan oudere en kwetsbare mensen die hulp nodig hebben.

Het idee van de Stadsraad is dat wanneer er in elke straat iemand is die als aanspreekpunt kan dienen voor straatbewoners die hulp nodig hebben dit voor hen een uitkomst zou zijn. Wanneer het gaat om kleine vragen zoals wat boodschappen doen of bijvoorbeeld even de vuilnis naar de container brengen dan kan zo direct hulp worden geboden. Wanneer het gaat om andere hulpvragen, dan worden deze doorgespeeld naar hulpinstanties. De Stadsraad werkt samen met de Facebookgroep ‘Coronahulp Steenbergen’ en met WijZijn Steenbergen.

Wie straatgenoten wil helpen en contactpersoon voor de straat wil worden wordt verzocht een mailberichtje te sturen met alle relevante contactgegevens en de wijk en straat waar hij of zij woont naar info@stadsraadsteenbergen.nl. Ook voor vragen kan men op dit mailadres terecht.