Stadskantoor wordt met de grond gelijk gemaakt

STEENBERGEN – Het voormalige stadskantoor van de gemeente aan de Westdam gaat tegen de vlakte. B en W hebben deze week besloten het pand te laten slopen, maar hiervoor moet de raad in juni nog wel toestemming geven. De afbraak- en (tijdelijke) herinrichtingskosten bedragen 98.000 euro.

Op de plaats van het vroegere stadskantoor zouden 28 appartementen verrijzen. De projectontwikkelaar van dit plan, De Lindetuin genaamd, trok zich begin van het jaar echter terug.

Sinds eind vorig jaar zaten er al geen anti-krakers meer in het gebouw, waarvan onder meer het dak lekt en de verwarming niet meer werkt. ,,Het begint zoetjesaan ‘onbewoonbaar’ te worden. Herstellen is in ieder geval duurder dan slopen,’’ stelt wethouder Miriam Termeer, verantwoordelijk voor gemeentelijke eigendommen. ,,Het pand kost ons nu 24.000 euro per jaar. We willen bovendien problemen met eventuele krakers of vandalisme zien te voorkomen.’’

,,Ondertussen blijven we natuurlijk proberen de locatie te verkopen, want deze plek verdient een fraaiere invulling. Er is nog steeds belangstelling voor.’’ De bestemming is wonen.

Wanneer de slopershamer zijn werk kan gaan doen, is nog niet precies bekend. Termeer: ,,Ik hoop zo kort mogelijk na de zomer. Als de raad akkoord gaat, volgen eerst de vergunningsprocedure en de aanbesteding.’’