Stadsherauten verzorgen acht wandelingen vanwege opening Marktterras

STEENBERGEN – Ter gelegenheid en ter ondersteuning van het grote Marktterras verzorgen de Stadsherauten zaterdagmiddag acht wandelingen in Steenbergen. Drie van deze wandelingen geven de mogelijkheid om een kijkje te nemen in het pand van voormalige brouwerij Veraart. Dat zal niet lang meer kunnen, want de verkoop van het pand lijkt nabij.

De brouwerij wandeling is om 13:30 uur, 14:15 uur en om 15:00 uur. Vijf andere wandelingen hebben elk een eigen thema: om 13:45 uur ‘Architectuur in Steenbergen’, om 14:30 uur: Vestinggeschiedenis van Steenbergen met een bezoek aan het Wijngaarden Bolwerk en/of het Nassau Bolwerk. 14:45 uur: Wereldoorlog II met de gebeurtenissen in de stad, de verwoesting van de Gummaruskerk, lokale verzetsheld Pieter Quist en de bevrijding.

De wandeling die om 15:00 uur start heeft als thema het ontstaan van Steenbergen en de zoutwinning tot in de Middeleeuwen. En bij de wandeling die om 15:30 uur van start gaat staat de historie en weetjes van diverse burgemeesterswoningen in de stad centraal.

Vooraf aanmelden

Wie aan de wandelingen deel wil nemen dient zich aan te melden via stadsherautensteenbergen@gmail.com. Het maximum aantal deelnemers per wandeling is vanwege de coronamaatregelen acht. Op de Markt is ook een inschrijfbalie aanwezig voor ‘last minute’ boekingen. Echter alleen mogelijk zolang er nog plaats is bij een van de acht wandelingen. Deelname aan de wandelingen is deze zaterdagmiddag geheel gratis.