Stadsherauten presenteren zich bij opening nieuw VVV-informatiepunt

STEENBERGEN – Zaterdag 29 juni wordt het nieuwe VVV-informatiepunt in de Gummaruskerk feestelijk geopend. Daarbij maken de Stadsherauten van Steenbergen van de gelegenheid gebruik om zich officieel te presenteren. Na afloop van de presentatie is er een stadswandeling onder leiding van de Stadsherauten en ook een rondleiding door de Gummaruskerk.

Het VVV-informatiepunt is verhuisd naar de Gummaruskerk en wordt op 29 juni om 12:15 uur officieel geopend door wethouder Ester Prent, die dat samen met de exploitanten Ton en Jacqueline Gillesse doet.
Vanaf 11:45 uur worden belangstellenden in de Gummaruskerk via de ingang Marktzijde ontvangen.

Stadherauten

Na de officiële opening zal wethouder Wilma Baartmans samen met Ton Wennekers de Stadsherauten presenteren. Dit is een groep van momenteel 10 stadsgidsen die elke laatste zaterdag van de maand belangstellenden gaat rondleiden in Steenbergen. Ton Wennekers is de coördinator van de Stadsherauten. Onder zijn leiding worden dit jaar tot en met september stadswandelingen georganiseerd.

Lidmaatschap Nederlandse Vestingsteden

Er is nog een officiële activiteit. Aansluitend op de presentatie van de Stadsherauten geeft burgemeester Ruud van den Belt het startschot vanwege de aansluiting van Steenbergen bij de Vereniging Nederlandse Vestingsteden. Dat doet hij samen met voorzitter Willemijn van Hees van deze vereniging. Ook de Bergsche Battery, een groep die de historische Stadsmilitie van Geertruidenberg uitbeeldt, zal hieraan haar medewerking verlenen.

Stadswandeling

Om 14:00 uur staat het einde van de bijeenkomst in de Gummaruskerk gepland. Belangstellenden kunnen vervolgens deelnemen aan de stadswandeling onder leiding van genoemde Stadsherauten of de Gummaruskerk bezichtigen. Die is hiervoor tot 16:00 uur geopend. Wie met de stadswandeling mee wil kan zich aanmelden via: ton.wennekers@home.nl.

Gratis minigolfen

Ter ere van de opening van het nieuwe VVV informatiepunt in de Gummaruskerk, kan er op zaterdag 29 juni van 11:00 tot 16:00 uur minigolf gespeeld worden op de markt. Jong en oud kan op 9 banen gratis een balletje slaan.
Onder alle deelnemers worden waardebonnen van Ons Steenbergen verloot. Deze zijn te besteden bij alle winkels in het Stadshart. Voor de eerste 100 deelnemers is er tevens een Vuelta-bidon, die beschikbaar is gesteld door gemeente Steenbergen