Stadsherauten mogen weer: deze zaterdag eerste stadswandeling

STEENBERGEN – Ze hebben een flinke poos geduld moeten hebben en vanwege coronamaatregelen hun programma moeten aanpassen. Maar deze zaterdag (26 juni) is het dan zover: de Stadsherauten komen in actie voor hun eerste stadswandeling van dit jaar.

Wie belangstelling heeft voor de historie van Steenbergen zal zeker genieten van verhalen over de rijke historie, over de zoutwinning in de middeleeuwen en over de vesting- en garnizoensstad die Steenbergen was in de 16e tot de 19e eeuw. Een belangrijk onderdeel van de West-Brabantse Waterlinie. Maar ook wetenswaardigheden over de crash die Gibson en Warwick maakten en over het Oude Stadhuis, de Gummaruskerk en de Nederlands Hervormde Waterstaatskerk.
Aanmelden kan via het mailadres stadsherauten2019@gmail.com, maar is niet noodzakelijk. Mee doen met de wandeling kan altijd. Wel wordt gevraagd om op tijd aanwezig te zijn. Het vertrek is zaterdagmiddag om 13:00 uur vanaf de VVV-post in de Gummaruskerk. De wandeling duurt een tweetal uren en de deelnamekosten bedragen 2,50 euro per persoon.

Foto: de Stadsherauten laten regelmatig van zich horen. Zo verzorgden Wim Visser (foto) en Chiel Veraart afgelopen zaterdag een presentatie bij Fort Henricus ter gelegenheid van de lancering van de Waterliniefietsroute.
Foto: Stadsherauten Steenbergen