Stadlander wil Couveringepark nog steeds overnemen en afbouwen

STEENBERGEN – Stadlander heeft nog altijd belangstelling om Couveringepark over te nemen van Woningstichting Geertruidenberg (WSG), die uit financiële nood al haar bezittingen en projecten moet afstoten. ,,Maar het is alles of niets,’’ zegt directeur Ton Ringersma van Stadlander.

,,We willen zowel de bestaande woningen van WSG in Steenbergen als Couveringepark overnemen.’’ Ringersma verwacht dat de onderhandelingen hieromtrent van de zomer worden hervat. ,,We hebben vorig jaar 80 procent van de woz-waarde geboden, dat is heel hoog, maar WSG ging niet akkoord. Ons nieuwe bod zal lager zijn.’’

Met mede-projectontwikkelaar/bouwbedrijf Aan de Stegge had Stadlander volgens Ringersma overigens al wel overeenstemming bereikt.

Hoewel alle woningcorporaties in Nederland met steeds hogere heffingen van het Rijk worden geconfronteerd, ziet Stadlander nog steeds mogelijkheden voor de verdere ontwikkeling van Couveringepark. Deels met vrije sectorwoningen, deels met (sociale) huurwoningen. Het oorspronkelijke plan voor de nieuwbouwwijk voorzag uitsluitend in koophuizen.

Zo zal Couveringepark er in ieder geval nooit helemaal gaan uitzien.