Springend rekensommen maken met behulp van de Beweegbox

STEENBERGEN – Het was haar eigen ervaring als leerkracht op een basisschool die Marieke Suikerbuik deed inspireren om de Beweegbox te maken. “Kinderen zijn niet geschikt om lang stil te zitten. Met de attributen in deze box kunnen leerkrachten simpele beweegspellen op het schoolplein uitzetten en zo aan de slag gaan met bewegend leren. Dus bijvoorbeeld een bal laten stuiteren en intussen meetellen.” Inmiddels hebben alle basisscholen in de gemeente Steenbergen de Beweegbox ontvangen. 

Juf Diana Ernest mocht voor haar school, Kindcentrum Kiezelrijk, de box in ontvangst nemen. Op de school gebeurt er al veel op dat vlak. “We hebben afgesproken sowieso twee keer per week bewegend leren op het programma te zetten, alles wat we meer doen is mooi meegenomen. Sowieso merk je dat als de kinderen buiten hebben gespeeld, de concentratie daarna veel beter is.” 

Beweegbox gerealiseerd vanuit Lokaal Sportakkoord Steenbergen

Het introduceren van bewegend leren met behulp van de Beweegbox is mogelijk gemaakt door budget dat beschikbaar is gesteld vanuit het Lokaal Sportakkoord. Vanuit het Rijk is er een bedrag van 20.000 euro beschikbaar gesteld om uitvoering te geven aan allerlei ideeën en acties om mensen van jong tot oud aan het bewegen te krijgen. Nu is het project van Marieke Suikerbuik uitgevoerd, maar volgens Lucas Herrings van Heel Steenbergen Actief is er nog geld over om meer beweeginitiatieven een kans te geven. “Inwoners hebben t/m 29 november de kans om hun plan in te dienen.” Meer informatie op: www.heelsteenbergenactief.nl .

Foto: Leerkracht Diana Ernest van Kindcentrum Kiezelrijk (l), kreeg woensdagmiddag uit handen van Marieke Suikerbuik (r) de Beweegbox overhandigd. Suikerbuik kreeg voor haar idee om basisschoolleerlingen bewegend te laten leren budget vanuit het Lokaal Sportakkoord.

Door: Nicole van de Donk