Sporttherapeut Ron Traets vestigt zich in Steenbergen

(Door Michelle Douw)

Steenbergen – ‘Waar een deur dicht gaat, gaat altijd een nieuwe deur open’. Dit gezegde is zeker van toepassing op Ron Traets. In 1991 moest hij met pijn zijn hart, door fysieke ongemakken na een ongeluk, zijn voetbalschoenen aan de wilgen hangen.

Hij besloot om verzorger te worden bij zijn club V.V. de Schutters (Stampersgat). In 1992 behaalde hij hiervoor zijn diploma. Dit was het startsein voor een ongekend grote passie. De ene na de andere opleiding rondde hij af. Ron Traets: ‘‘En niet voor het behalen van een diploma. Puur voor het opdoen van kennis. Ik wil precies weten hoe het menselijk lichaam in elkaar steekt. Wat je kunt bereiken met voeding en al deze kennis ook overbrengen.’’

Sporttherapeut
Van V.V. de Schutters (Stampersgat) naar V.V. Victoria ’03 (Oudenbosch), SC Gastel, KNVB, RBC komt hij uiteindelijk bij de Moerse Boys (Zundert). Ron Traets: ‘‘Een voetballer na een blessure weer terugkrijgen op het oorspronkelijke niveau is voor mij het ultieme. Ik ken de frustratie die voetballers hebben tijdens een blessure. Daarom klikt het vaak goed.’’ Na bijna dertig jaar heeft Ron Traets besloten het iets rustiger aan te gaan doen. ‘‘Drieëntwintig weken per jaar was ik zeventig uur per week bezig met mijn reguliere baan, trainen, wedstrijden, het geven van cursussen aan andere verzorgers, het zelf volgen van opleidingen. Het is tijd om mijn kennis en kunde anders voort te zetten. Maar afscheid nemen van de voetbalwereld kan ik niet.’’      

Eigen praktijk in Steenbergen
De liefde bracht Ron Traets vorig jaar naar Steenbergen. Na zijn verhuizing heeft hij een eigen praktijk aan huis geopend, maar hij komt ook bij de mensen thuis. Een kleine greep uit de indrukwekkende reeks behandelingen die Ron Traets aanbiedt: sport- en ontspanningsmassages, personal training, dieetbegeleiding, medical taping, conditie en hersteltrainingen, wervelkolomcorrectie, dry needling en een bloedtest. Ron Traets: ‘‘Belangrijk is dat mijn behandelingen niet alleen sport gerelateerd zijn. Want voor bijvoorbeeld een ontspanningsmassage, behandelingen tegen hooikoorts (medical taping) en migraine ben je bij mij ook aan het juiste adres. Op mijn website kun je meer informatie over mijn behandelingen terugvinden.’’

Toegankelijk
‘‘Omdat ik weet wat behandelingen met iemands welzijn kunnen doen, wil ik het zo laagdrempelig mogelijk houden. Dit zie je terug in mijn lage prijzen en flexibiliteit. Meestal behandel ik in de avonduren en vaak ook bij de mensen thuis. Ik neem dan een behandeltafel en toebehoren mee.’’
Voor meer informatie: www.traetsinspectieenopleidingen.nl.