Sportshop Heshof sluit de deuren

STEENBERGEN – Sportshop Heshof aan de Kaaistraat in Steenbergen gaat ermee stoppen. Eigenaresse Nicole Kurvers-Heshof heeft de winkel 10 jaar gehad.  “Ik heb het al die jaren met heel veel plezier gedaan, maar ik vind het nu genoeg geweest”, aldus de eigenaresse. Als de deuren definitief sluiten aan het einde van het jaar, verdwijnt daarmee een begrip uit Steenbergen. De winkel was betrokken als sponsor en partner bij tal van clubs en evenementen.

Nicole Kurvers-Heshof laat op haar telefoon zien wat er sinds gisteravond aan berichten binnenstroomt. “Ik heb de aankondiging op Facebook gezet en sindsdien hebben duizenden mensen het al gelezen. Het zijn lieve reacties die ik krijg hoor, vooral dat ze het jammer vinden”. Zelf is ze niet droevig, want ze kijkt terug op de mooie jaren die ze met de winkel had. Maar omdat haar man ook een eigen bedrijf heeft op het gebied van sportartikelen, heeft ze besloten om hem te gaan helpen en zo uiteindelijk ook wat meer vrije tijd te krijgen. Het is het einde van een tijdperk, want haar ouders hebben 33 jaar lang een gelijknamige winkel gehad voordat Nicole Kurvers-Heshof in 2007 opnieuw Sportshop Heshof begon.

Internet

Wat betreft de verkoop is er de laatste jaren veel veranderd sinds het winkelen op internet zijn intrede heeft gedaan. “Ik zie ze natuurlijk wel naar buiten lopen bij Vermeulen, met de grote dozen kleding die besteld zijn. Ik kan het deels wel begrijpen; ik heb bijvoorbeeld best een grote collectie voetbalschoenen, maar ik kan niet alle soorten verkopen in de winkel. Het is voor een kleine sportwinkel ook bijna niet vol te houden. Als ik shirts van het Nederlands elftal wil verkopen moet ik zulke grote hoeveelheden inkopen”, aldus de eigenaresse.

Clubkleding

Intussen lopen er klanten binnen die het nieuws ook gehoord hebben en die voor een bepaald artikel naar de winkel zijn gekomen. Zoals bijvoorbeeld een moeder die voor haar kind nog een T-shirt koopt van de school ’t Ravelijn. Daarnaast moeten de voetbalclubs in Steenbergen ook op zoek gaan naar een nieuwe oplossing, want nu kunnen hun leden nog bij Heshof terecht voor clubkleding. “We zullen binnen de vereniging gaan bespreken hoe we de verkoop van de kleding in de toekomst gaan regelen. Wellicht kunnen we een voorraad van wat verschillende maten overnemen. Persoonlijk vind ik het wel een verlies voor Steenbergen. Ik hoop dat er iemand in het gat springt”, aldus Emil Veldboer van SC Welberg.

Een opvolger heeft Nicole Kurvers-Heshof niet. Daarom heeft ze met grote letters ‘opheffingsuitverkoop’ in de etalage opgehangen, zodat het duidelijk is voor de klanten. Emotioneel voelt ze zich nog niet. “Maar ik denk dat als ik vanavond moe op de bank plof, het besef wel zal komen”.

Tekst en foto’s: Nicole van de Donk© Steenbergse Courant/KijkopSteenbergen.nl