Sportief in beweging voor het Alzheimerfonds

STEENBERGEN – Het is een studieopdracht, maar deze wordt met veel plezier en enthousiasme uitgevoerd. Deze avond verzamelde Dinteloorder Gijs Wijnmaalen met steun van zijn medestudenten Daan, Jochem, Glenn en Delano een vijfentwintigtal kinderen in de gymzaal van de Maria Reginaschool. Doel was om de kinderen op een plezierige manier in beweging te krijgen in het kader van

“Ik studeer aan de Hogeschool Rotterdam en volg daar de opleiding Sportmarketing & Management. Vanuit deze studie kregen we de opdracht om een sportevent te organiseren waarbij naast sport- en spel voor kinderen tussen 6 en 12 jaar ook een donatie mogelijk wordt aan het Alzheimer fonds”, zo licht organisator Gijs Wijnmaalen toe.

Medewerking van Diomedon

Gijs is een verwant van Henriëtte Wijnmaalen, die trainer is bij sv Diomedon. Dat kwam heel goed uit, want de sportvereniging verleende vervolgens medewerking en ondersteuning aan het event. Veel van de kinderen die deelnemen zijn ook lid van Diomedon. Zij mochten vriendjes, broertjes of zusjes meebrengen en zo was er een enthousiaste kinderschare die luisterde naar wat het vijftal heren voor hen in petto hadden. Na een korte uitleg over de reden van het sportevent kregen de kinderen instructie voor een warming up om vervolgens met volle inzet deel te nemen aan diverse sport- en spelonderdelen.

Met dank

“We hebben deze avond serieus, maar ook met veel plezier voorbereid. Daarbij wil ik sv Diomedon bedanken en in het bijzonder ook Renesta Nieuwland en Siri Roedelof die ons mede ondersteunden. Het is leuk om te zien dat de kinderen zo enthousiast deelnemen. Ze hebben voor die deelname ook een donatie gedaan aan het Alzheimer fonds. Hoeveel de opbrengst is kan ik nu nog niet zeggen, maar na afloop zullen we zeker een telling maken”, aldus Gijs Wijnmaalen.  

Tekst en foto’s: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl