Sportcafé De Buitelstee viert tweede lustrum

DINTELOORD – Groot feest is het zaterdag 2 april in sportcafé De Buitelstee, waar Hans en Maartje Bolluijt tien jaar geleden de exploitatie overnamen. Het tweede lustrum wordt gevierd met een receptie van 19.30 tot 21.00 uur en aansluitend is er een Disco Night in de sporthal, die hiervoor wordt omgetoverd tot een waar discopaleis, compleet met verlichte vloer, glimmende discoballen aan het plafond en muziek van de plaatselijke dj Mathijs Pluygers. Op een megascherm worden zowel videoclips vertoond als beelden van de vele activiteiten die zich het afgelopen decennium in De Buitelstee hebben afgespeeld.

De beheerders van nu, troffen het Dinteloordse sportcafé destijds aan als een kantine-achtige ruimte, die zij in de loop der jaren meer het karakter van een bruine kroeg hebben gegeven, vanuit de gedachte dat de gebruikers van de accommodatie zich er boven alles thuis moeten voelen.

De Buitelstee is het vaste onderkomen van volleybalvereniging VoVerDi, turnvereniging HMS, Badminton Vereniging Dinteloord en zaalvoetbalvereniging vv Prinsland, die vijf teams telt. Daarnaast wordt er ook aan kickboksen gedaan in de sporthal, zijn er nog zes recreatieve zaalvoetbalteams kind aan huis en vinden ook alle gymlessen van de drie Dinteloordse basisscholen er plaats.

Sinds de privatisering twee jaar geleden beheren Hans en Maartje Bolluijt niet alleen het sportcafé, maar ook de sporthal.

,,Je zou kunnen zeggen dat dit het makkelijkste café van Dinteloord is, want de gasten zijn al binnen, omdat ze hier komen sporten. De kunst is echter om ze vervolgens ook binnen te houden. Daarvoor moet je dienstbaar zijn aan de clubs, je kunt niet alles afrekenen op basis van ‘uurtje factuurtje’.''

,,Het zijn allemaal vrijwilligers met wie je te maken hebt, daar mag je zeker niet aan voorbijgaan. Zij hebben het er druk genoeg mee om hun verenigingen op de been te houden, dat is hun ‘core-business’. Wij zorgen ervoor dat alles eromheen goed geregeld is. Daarbij proberen we voor elke club een eigen sfeer te creëren, zodat iedereen zich thuisvoelt,’’ aldus het beheerdersechtpaar.