Spinningmarathon van Wielercriterium in aantocht

STEENBERGEN – Stichting wielercriterium Steenbergen staat aan de vooravond van een bijzonder wielerjaar. De Steenbergse wielerstichting  bestaat in 2018 precies 75 jaar en gaat dat groots vieren. Op vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 juni zal Steenbergen in het teken staan van de wielersport. Voor het zover is, wordt op zaterdag 3 maart een spinningmarathon georganiseerd waarvan de opbrengst bestemd is voor de organisatie van de organisatie van de Nederlandse kampioenschappen jeugd op zondag 17 juni aanstaande.

Deze spinning marathon wordt gehouden in Sport en Recreatiecentrum De Knotwilg aan de Wipstraat te Steenbergen op genoemde zaterdag van 15.00 uur tot 20.00 uur.
Er kan zowel individueel als per team worden deelgenomen. Individueel  kan dat voor 1 uur (kosten 10 euro) voor 3 uur (kosten 25 euro) of voor 5 uur (kosten 40 euro) . De aanvangstijd kan zelf worden bepaald tussen 15 uur en 20 uur. Wanneer echter voor de optie 5 uur wordt gekozen moet om 15:00 uur begonnen worden. Tijdens de marathon is ex profwielrenner Koos Moerenhout tussen 16.00 uur en 17.00 uur aanwezig om als instructeur leiding te geven. Als er per team wordt deelgenomen (maximaal 5 personen per team) bedragen de kosten 50 euro per team per uur.
Tijdens de spinning marathon en ook na afloop zorgt DJ Christje voor de muzikale omlijsting.

Gratis spinninglessen

Wie zich vóór 15 januari a.s. inschrijft ontvangt een voucher voor 2 gratis spinninglessen van elk 1 uur. Deze zijn beschikbaar gesteld door Sport- en Recreatiecentrum De Knotwilg. Inschrijven is mogelijk per mail op het mailadres hansjosedegroen@gmail.com. Meer informatie is verkrijgbaar bij Jac van Leent (telefoon 06 54 328 826) of bij Hans de Groen (telefoon 06 13 895 273).

Het verdere jubileumprogramma

Op zaterdag 16 juni zal deze keer, wat later dan andere jaren, de jaarlijkse Koos Moerenhout-classic worden verreden. Een dag eerder – op vrijdag 15 juni – komt de Steenbergse jeugd aan bod via een Dikke Banden race en vinden de Nederlandse Kampioenschappen voor I.D. renners plaats (dit zijn renners met een lichamelijke beperking). Tevens is wordt die dag een fiets-oriëntatietocht georganiseerd voor de recreatieve fietser. En ’s avonds is er in een feesttent op de Steenbergse Markt een Hollandse muziekavond.

Hoogtepunt

Het hoogtepunt van de fiets 3-daagse vindt plaats op zondag 17 juni. In verband met het 75-jarig jubileum heeft de Steenbergse wielerstichting van de K.N.W.U de organisatie toegewezen gekregen van de Nederlandse kampioenschappen voor jeugdwielrenners in de leeftijdscategorieën van 8 t/m 14 jaar voor meisjes en jongens.

Uiteraard zullen voor de organisatie van deze festiviteiten de nodige financiën beschikbaar moeten komen, reden waarom het bestuur van de wielerstichting de komende tijd diverse activiteiten gaat organiseren waarmee die financiën kunnen worden binnengehaald.

Door John Rommers