Spinningmarathon ten bate van goede doelen Fietsen voor Levens

STEENBERGEN – Wie niet bang is om zich spinnend en wel in het zweet te trappen en ook geen angst heeft voor spinnen, zit zaterdag 26 oktober helemaal op z’n plek bij de spinningmarathon van stichting Fietsen voor Levens.

Deze organisatie spant zich in haar tweede jaar in voor twee goede doelen, te weten Hulphond Nederland en Vuist tegen Spierziekten. Met eerdere acties is al een bedrag van enkele duizenden euro’s binnengehaald, maar voorzitter John Kuik en de zijnen hopen deze opbrengst met behulp van de spinningmarathon nog wel te verdubbelen.

Het sportieve evenement vindt plaats bij en is ook mede mogelijk gemaakt door sport- en recreatiecentrum De Knotwilg aan de Wipstraat. Van 10.00 tot 18.00 uur staan er vijftig spinning-fietsen klaar voor iedereen die voor 10 euro per uur (kinderen tot 12 jaar betalen 5 euro) of 75 euro voor heel de dag een bijdrage wil leveren aan de goede doelen van Fietsen voor Levens.

Muziek, dans en demonstraties

Zowel voor de deelnemers als voor hun supporters en overige belangstellenden, heeft de stichting ook een gevarieerd ‘randprogramma’ samengesteld. Metro Drive In Show zorgt voor de muzikale omlijsting, de percussiegroep van muziekvereniging Volharding Steenbergen dwepen de spinners op met hun slagwerk, The Wizards of Dance geven demonstraties Latin-dansen, twee ‘cliënten’ van Hulphond laten zien hoe belangrijk zo’n handige viervoeter in hun leven is, en ook wordt er onder meer een Feyenoord-shirt geveild, waarop de handtekeningen van alle selectiespelers van de Rotterdamse topclub prijken.

Slangen en kaaimannen

Maar het wordt nog veel spannender, want Fietsen voor Levens is er in geslaagd de leverancier van de slangen bij het tv-programma Killer Karaoke te strikken om met een aantal van deze reptielen, maar ook kaaimannen en spinnen naar De Knotwilg te komen, waarmee iedereen die dat wil zich tegen betaling (uiteraard bestemd voor de goede doelen) op de foto kan laten zetten.

Spektakel alom dus bij de spinningmarathon, waarvoor men zich nog steeds – individueel of groepsgewijs – kan inschrijven via http://www.fietsenvoorlevens.nlof 06-22900018.

Foto: Het team van Fietsen voor Levens dat eerder dit jaar de beroemde Tour de France-berg Alpe d’Huez beklom ten bate van Hulphond Nederland en Vuist tegen Spierziekten.