Spelletjesmiddag Pius X mooie opmaat voor braderie Welberg

WELBERG – Normaal gesproken zijn schoolpleinen op zaterdagmiddag leeg. Zo niet vanmiddag op de Pius X, waar de oudervereniging een drukbezochte spelletjesmiddag hield ten bate van Crocokids. Een mooie opmaat naar de Welbergse braderie van morgen.

Het ene jaar organiseert de oudervereniging een activiteit om iets extra's te kunnen doen voor de eigen leerlingen van de Pius X, zoals een uitstapje naar het Skidome in Rucphen. Het andere jaar spant de organisatie zich in voor het goede doel.

De opbrengst van de spelletjesmiddag gaat naar Crocokids, die zich inzet voor kinderen met de darmziekten Crohn en colitis ulcerosa. Reden om voor dit goede doel te kiezen was dat één van de leerlingen van de Pius X met een darmziekte kampt, waardoor zij bijna heel het schooljaar al geen les heeft kunnen volgen.

Op het schoolplein werd door veel kinderen enthousiast meegedaan aan activiteiten zoals sjoelen, blikgooien, eendjes vissen en mini-golf. Ook konden zij zich laten schminken, uitleven op een springkussen, ponyrijden of smullen van een lekkere suikerspin.

Morgen is iedereen van 10.00 tot 17.30 uur van harte welkom op de Welberg, waar dan in de Kapelaan Kockstraat en rondom gemeenschapshuis De Vaert de jaarlijkse braderie wordt gehouden. De medewerkers van Stichting Ontspanning Voor Welberg waren vandaag al druk bezig op het 'parcours' om de nodige voorbereidingen te treffen.