Spelenderwijs Volharding Project van de Week bij Oranje Fonds

STEENBERGEN – Spelenderwijs van Volharding is door het Oranje Fonds uitgeroepen tot Project van de Week en krijgt daarom speciale aandacht op de website van de organisatie, van waaruit Spelenderwijs voor twee jaar een forse subsidie heeft ontvangen om meer kinderen muziek te laten maken.

Dat gebeurt sinds september 2013 met groot succes, getuige onder meer de schoolorkesten die dankzij het project werden geformeerd alle basisscholen in Steenbergen, Welberg en tot de sluiting van de Fatimaschool ook in De Heen.

Gelet op het nieuws van vorige week, dat het Rijk maar liefst 25 miljoen uittrekt om weer muzieklessen mogelijk te maken in het basisonderwijs, zou je zelfs kunnen zeggen dat Volharding al voor de muziek uit marcheerde.

Spelenderwijs voldoet sowieso in alle opzichten aan de doelstellingen van het Oranje Fonds, zo kregen leden van de muziekvereniging onlangs te horen op een zogeheten kennisdag van het programma ‘Kinderen Maken Muziek’; het fonds waaruit de subsidie afkomstig is.

Hierbij staan sociale samenhang en burgerparticipatie hoog in het vaandel. Ook tijd voor elkaar nemen wordt als een belangrijk element gezien, vandaar dat Spelenderwijs als Project van de Week ook symbolisch een klok heeft gekregen.

http://www.oranjefonds.nl/project/koninklijk-erkende-muziekvereniging-de-volharding-steenbergen